Screen-Shot-2022-01-07-at-06.34.08-scaled.jpg
Doina Ciobanu și-a făcut renume mondial ca modelă și influenceră de succes, iar acum tânăra spune că vrea să facă o schimbare în industria în care lucrează. Scopul este ca brandurile mari, dar și cele aflate la început de cale, să fie motivate să îmbrățiseze tot mai mult ideea producerii de colecții și produse sustenabile.

„Am două colaborări acum, ambele sunt sustenabile. Primul este cu un brand de bijuterii foarte renumit în Anglia și America, cu care am făcut deja trei colecții de succes. Acum am produs o colecție nouă, bijuteriile fiind produse din metale reciclate, anul trecut colecțiile au fost făcute doar cu argint reciclat, anul acesta am reușit să ajungem să punem și aur reciclat. Compania este superbă, condusă de o femeie, care susține diferite cauze, iar producerea are loc în India, unde compania ajută comunități de femei, pe care le sponsorizează. Acesta este motivul pentru care am început colaborarea cu ei, pentru că mi-a plăcut tot ce fac”, a declarat Doina Ciobanu în cadrul podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Totuși, nu toată lumea a primit din prima cu brațele deschise ideea unor bijuterii făcute din materiale reciclate. „Anul trecut, când povesteam în Moldova despre asta, oamenii priveau reticent la ideea de a avea bijuterii din materiale reciclate. Dar oamenii nu realizează că metalele reciclate sunt prelucrate astfel încât să fie ca noi”, a mai spus Doina.

Influencera, care are peste 900 de mii de abonați pe Instagram, colaborează și cu brandurile aflate la început de drum. „Acum am făcut și o colecție de genți pentru un brand mic, care sunt produse dintr-un cotton, la prelucrarea căruia se folosește cu 80 % mai puțină apă, pielea utilizată este vegană, dar din aia cu adevărat vegană, nu făcută din plastic”, susține Doina Ciobanu.

Tânăra a explicat și motivul pentru care sustenabilitatea brandurilor cu care colaborează este atât de importantă pentru ea. „Acum lucrez doar la astfel de proiecte. Dacă mă implic să fac o colecție capsulă, trebuie să fie ceva sustenabil, ceva de impact, un statement pentru restul industriei”, a declarat Doina Ciobanu în podcast-ul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Ediția video a podcast-ului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Doina Ciobanu o puteți urmări mai jos.

Găsiți podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Europa Liberă, Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md