maicdep.jpg
Jocurile de noroc și pariurile sportive par să facă parte din același domeniu, însă există multe voci care susțin contrariul și explică de ce ele trebuie delimitate, iar domeniul pariurilor merită reglementat în țara noastră.

Serge Kino, care este director de Marketing la Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), a declarat în prima ediție a sezonului doi a podcastului “Mai Departe” cu Artur Gurău că în prezent, fotbalul moldovenesc și pariurile sportive nu sunt legate de nimic, iar din acest motiv au de pierdut ambele părți.

„Eu aș separa jocurile de noroc de pariurile sportive. Primul este un viciu, cealaltă o analiză. Nu poți să mergi să faci un pariu din senin, când o faci, e ceva intenționat. Nu poți să intri pe o ușă, apeși două butoane și să pierzi acești bani. Pentru mulți, pariurile sportive sunt o distracție. Cele mai multe pariuri sportive se fac pentru meciuri de fotbal, e o diferență foarte mare între fotbal și restul sporturilor. În același timp, se fac zero investiții și parteneriate formale cu echipele de fotbal. Se investește mai mult în marketing, decât în susținerea și dezvoltarea sportului, din acest motiv susțin liberalizarea domeniului respectiv”, a declarat Serge Kino în cadrul podcastului

Acesta mai spune că dacă domeniul ar fi reglementat la noi în țară, sportul moldovenesc ar avea doar de câștigat. “Toate cluburile de fotbal mari au companii de betting ca parteneri. Noi propunem ca legea să se schimbe în așa fel, ca toate companiile de pariuri să se înregistreze în Moldova și să plătească impozite aici. Sunt pentru interzicerea jocurilor de noroc, dar pentru reglementarea pariurilor sportive. Ele sunt lucruri absolut diferite”, a adăugat Kino.

<!–

–> <!–

–>

Prima ediția din sezonul doi al podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău, care acum este difuzat și în format video, o puteți urmări mai jos.

Podcastul în format video poate fi urmărit pe canalul de youtube Al Academia Rockit.

Găsiți podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău difuzat la Radio Europa Liberă dar și pe Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md