podcast.jpg
Statul pare că vrea să investească în start-upurile locale. A fost consultat proiectul unui fond din care vor fi susținute cele mai bune idei de inovații. Inițial, Moldova IT Park urma să implementeze gestionarea fondului.

„Inițiativa guvernului este salutabilă, îmi place mult această idee de a susține antreprenorii la etapa de ideație, atunci când nimeni nu crede în tine. Din păcate, avem foarte multe cazuri când ideile sunt foarte bune, echipele parcă sunt funcționale, însă din anumite considerente nu este acces la capital sau capitalul alternativ nu este de ajuns ori nu poate fi accesat, și atunci un fond al guvernului ar veni să acopere această necesitate în care start-upurile accesează pentru prima dată capital.

Potențial există, nu zic să investim în orice idee năstrușnică, însă după o filtrare consistentă, cred că se poate de oferit aceste granturi”, a declarat Mihai Stipanov, fondatorul Dreamups, în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Specialistul a precizat ce organizație ar putea fi un operator potrivit pentru expertiză și luarea deciziilor în cadrul acestui fond.

„Ideal ar fi să avem o agenție dedicată pentru spațiul de tehnologie și start-upuri. Moldova IT Park cel mai bine se califică, pentru că ei au pedigree-ul acesta de companii din spațiul respectiv, mai ales că mulți dintre rezidenții Moldova IT Park sunt sau au fost start-upuri, și atunci ei ar putea oferi o expertiză mult mai bună pe partea de inovație și tehnologie. Dacă se pune prioritate pe tehnologii și inovații, ar fi bine să existe o organizație similară cu ODIMM, doar că pentru start-upuri tehnologice”, a mai spus Mihai Stipanov.

Ediția video a podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Mihai Stipanov o puteți urmări mai jos.

Găsiți podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Europa Liberă, Spotify, Apple Podcasts, Yandex Music, dar și pe alte platforme de streaming audio.

Preluat de la: diez.md