podcast-mia-departe.jpg
Evoluția tehnologică nu așteaptă pe nimeni, iar adaptarea la noile tehnologii pare să aibă loc tot mai rapid în ultimii ani. Din acest motiv, domeniul educației ar trebui să se adapteze și el la evoluție, iar copiii să învețe de mici cum să fie în pas cu cele mai noi invenții și cum să le utilizeze în folosul bunăstării lor.

Invitată în podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău, cercetătoarea în domeniul tehnologic Irina Buzu a declarat că profesorii ar trebui să obțină noi abilități, care ulterior le vor fi de mare folos elevilor.

„În viitor, oricare job, într-un fel sau alte, o să fie interconectat cu o componentă tehnologică. Noi și astăzi lucrăm la calculator mai toată ziua, dar în viitor vom interacționa și mai mult cu tehnologii de tip holograme. E nevoie să construim un nou set de abilități pe care oricare profesor ar trebui să le aibă. Munca viitorului va fi mai mult decât ce avem în prezent, orice profesie va trebui să se adapteze, să evolueze. Tehnologiile apar mai repede decât noi reușim cognitiv să facem față schimbării, iar un skill util care ar trebui să fie predat la școală ar fi să știi cum să te adaptezi evoluției”, a spus experta în cadrul podcastului.

Podcastul „Mai Departe” este disponibil atât în versiune video pe YouTube, cât și în variantă audio pe SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsAmazon MusicAudible, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Preluat de la: diez.md