main2345-2.jpg
Astăzi, 29 ianuarie, au avut loc audierile live ale pieselor muzicale ale celor 28 de concurenți și concurente care au fost admiși/admise în concursul pentru Selecţia Naţională Eurovision 2022! În urma rezultatelor, Zdob și Zdub & Frații Advahov au fost aleși pentru a prezenta țara noastră la Eurovision 2022, care va începe pe 10 mai la Torino, Italia.

Vedeți mai jos piesa „Trenulețul” care a fost cântată de Zdob și Zdub & Frații Advahov la audiții și care a obținut cele mai multe voturi.

Aici puteți vedea lista celor 28 de concurenți și concurente care s-au prezentat în fața juriului pentru a putea să ne reprezinte țara la Eurovision 2022.


Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

Preluat de la: diez.md