5e964261b3b0923038613642.jpg
Facebook a hotărât să unească mesajele din aplicația Messenger cu cele din Instagram. În acest fel, toate mesajele de pe cele două rețele de socializare diferite vor fi primite în același loc. Schimbarea va fi finalizată la sfârșitul acestui an.

Decizia a fost luată pentru a consolida unirea celor două platforme de socializare, transmite NYP.

Anul trecut, Mark Zuckerberg a anunțat că va uni serviciul de mesagerie a celor două aplicații. Anunțul a venit în urma scandalului Facebook, în momentul în care parlamentarii americani analizau posibilitatea separării rețelelor de socializare a companiei-mamă, Facebook, care are peste patru miliarde de utilizatori în toată lumea.

Congresul american a analizat îndeaproape investițiile făcute de Facebook în ultima perioadă, inclusiv achiziționarea Instagram-ului pentru 1 miliard de dolari în 2012, despre care parlamentarii au susținut că este un preț sub valoarea pieței. Comisia Federală de Comerț americană investighează și ea achiziționarea platformelor Instagram și Whatsapp de către Facebook.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, susține că criticile primite sunt nefondate, acestea fiind bazate pe succesul Instagram-ului de astăzi: „Nu era o garanție că Instagram va avea succes. În urma achiziției, platforma a crescut, în mare parte nu doar datorită talentul fondatorilor, ci pentru că am investit foarte mult în infrastructură și în promovarea acesteia”, a declarat Zuckerberg.

Cum va arăta noul design?

Iconița de Instagram pentru mesaje va dispărea.

Conectarea platformelor prin serviciul de mesagerie va ajuta compania împotriva unor potențiale încercări de a rupe Facebook în mai multe companii mai micuțe. O astfel de mișcare ar fi aproape imposibilă dacă platformele sunt strâns conectate.

Unirea celor două servicii de mesagerie va permite utilizatorilor de Instagram să folosească opțiuni care erau inițial disponibile doar în Messenger, cum ar fi schimbarea culorii chatului, a emoticonului și reacționarea la un mesaj cu o stare. Utilizatorii vor fi trimiși din Instagram direct în platforma de mesaje, iar semnul de mesaje din Instagram va fi înlocuit cu semnul de Messenger Facebook.

Preluat de la: diez.md