Sansevieria-cylindrica.jpg

Sansevieria cylindrica, cunoscută sub numele popular de Planta Șarpe sau Sulița Africană, este o plantă de apartament extrem de rezistentă și apreciată. În Feng Shui, aceasta este valorată pentru abilitatea sa de a respinge energiile negative și de a purifica aerul din încăperi.

Frunzele sale tubulare, decorative, se potrivesc perfect într-un spațiu modern sau nonconformist, iar un vas din ceramică atractiv poate îmbunătăți considerabil designul acesteia.

Sansevieria cylindrica este o plantă foarte rezistentă, ideală pentru oricine dorește să aducă un plus de verdeață în locuința sa fără prea mult efort de întreținere.

În perioada primăvară-toamnă, Sansevieria cylindrica se udă moderat, cu o cantitate de apă suficientă pentru a îmbiba solul. Aceasta tolerează bine seceta, astfel încât are nevoie de apă doar o dată la două săptămâni. Este important să lași solul să se usuce complet între udări și să golești excesul de apă din farfurie după fiecare udare. În timpul iernii, cantitatea de apă trebuie redusă, udând planta doar o dată la două săptămâni cu o cantitate foarte mică de apă.

Sansevieria cylindrica necesită fertilizare doar în perioada de creștere activă. Se recomandă aplicarea unui îngrășământ adecvat, dar este important să eviți supradozarea pentru a preveni deteriorarea plantei.

Planta Șarpe preferă lumina puternică, dar poate supraviețui și în condiții de umbră, fiind astfel foarte versatilă în ceea ce privește amplasarea în locuință.

Originară din zonele tropicale, Sansevieria cylindrica prosperă în medii calde, cu temperaturi cuprinse între 18-26 de grade Celsius. Deși poate tolera fluctuațiile de temperatură, este important ca aceasta să nu scadă sub 13 grade Celsius pentru a evita deteriorarea plantei.

Sansevieria cylindrica se înmulțește ușor prin divizarea tufei sau prin butași de frunză. Acest lucru o face ideală pentru grădinarii amatori care doresc să extindă colecția de plante fără prea mult efort.

Unul dintre puținele aspecte la care trebuie să fii atent este excesul de apă, care poate provoca îngălbenirea și înmuierea frunzelor. Pentru a preveni acest lucru, asigură-te că substratul se usucă bine între udări. De asemenea, evită udarea excesivă și menține un regim de udare adecvat, mai ales în perioadele de repaus vegetativ.

Planta Șarpe este un companion verde perfect pentru orice locuință, oferind nu doar un aspect decorativ plăcut, ci și beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale de purificare a aerului. Oferindu-i îngrijirea adecvată, te vei bucura de prezența sa timp de mai mulți ani.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Nu trebuie să ții aceste PLANTE în casă dacă ai câini sau pisici! Una dintre ele le poate fi chiar FATALĂ

Preluat de la: csid.ro