1528731904346.jpg

Pentru cei ce preferă să se relaxeze la piscină și nu la mare, este bine să știe că aceasta presupune și un risc la anumite boli. Acestea, totuși nu sunt imposibil de evitat, dacă vei ști cum să te protejezi.

Oamenii trebuie să fie atenți, pentru că microorganismele aflate în apele dulci de la piscină sau bazin pot provoca o serie de boli infecțioase, dar și alte probleme de sănătate.

Unele boli pe care le poți lua de la bazin, sunt cele de piele, precum: granulomul, pitiriazisul, acneea, dar și pruritul cutanat. Iar cea care afectează ochii este conjuctivita, care se manifestă prin înroșirea ochilor și apare ca o secreție la ambii ochi.

O cauză de la care pot apărea bolile este înghițirea apei contaminate. Astfel microoorganismele existente în apă pot pătrunde în urechi, ochi, nas, piele. Ai putea evita acest fapt doar dacă apa bazinelor va fi schimbată la intervale regulate de timp.

Este important ca apa din piscină să fie tratată corect cu o anumită doză de dezinfectant care să nu permită înmulțirea microorganismelor, scrie publika.md.

Preluat de la: zugo.md