La Chișinău s-a desfășurat a doua ediție a competiției de decorare a vitrinelor magazinelor fashion – „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2018”. Evenimentul a avut loc pe 8 iunie și la care au participat 11 designeri de vitrine, iar cinci dintre ei au luat premii pentru lucrările realizate.

Câștigătorii concursului „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2018” sunt Theodor Fazly, Sergiu Vdovicenco (locul I), Roman Naghirneac (locul II), Polina Artemina (locul III) și Adam Adriana (simpatia publicului).

#Theodor Fazly, Sergiu Vdovicenco, câștigătorii concursului: „Ne bucurăm că pentru al doilea an consecutiv vitrina decorată de noi iese pe prima poziție în această competiție. Anul acesta am decorat vitrina brandului „Vasconi” iar în proiectul nostru am inclus elementele – cheie ale colecției de primăvară-vară, adică am recreat în format 3D portretul domnișoarei aflate de malul mării care poartă o pereche de ochelari. Anume această compoziție va face vitrina recognoscibilă pentru publicul larg.”

#Polina Artemina, câștigătoarea locului III: „De mai bine de cinci ani ofer servicii de decorare, în special pentru evenimente mari, iar de anul trecut am început să fac decor de vitrine. Am fost inspirată de câțiva experți străini pentru a realizat vitrina pentru brandul „Vitalie Burlacu”, care produce genți și accesorii din piele. Pentru această competiției am creată o tabletă de ciocolată, iar fiecare bucățică are prevăzut un loc special pentru o geantă.”

Decoratorii înscriși în concurs au muncit timp de câteva săptămâni la amenajarea și decorarea vitrinelor pentru nouă branduri DinInimă, printre care se numără „Anette”, „Batistrada”, „Oldcom”, „Ponti”, „Tricon”, „Vasconi”, „Vitalie Burlacu”, „Zorile” și magazinul „MODA”. Chiar de la început, toți participanții au avut oportunitatea de a participa la workshop-ul „Visual Merchandising and Window Display” ținut de Marina Kazakova – expert în domeniul Fashion Merchandising şi Window Display din Rusia.

Toți finalișii s-au ales cu premii din partea partenerilor concursului, iar imaginile ce surprind lucrările acestora urmează să fie publicate în revista specializată „Design Cafe&Club”. Marele câștigător, însă va beneficia de un curs intensiv de instruire în domeniul Window Display și Visual Merchandising în cadrul „M&W Merchandising and Windows School”, Rusia sau altă oportunitate de instruire în valoare de până la 12000 lei, premiu oferit de organizatorii Concursului

Scopul competiției a fost promovarea merchandisingului pentru vitrinele magazinelor fashion, identificarea și promovarea noilor talente care au aspirații în acest domeniu, precum și facilitarea colaborărilor între reprezentanţii industriei de modă cu designerii şi decoratorii de vitrine.

fotocredit: facebook.com/pg/ziphousecenter

Concursul a fost organizat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), „M&W Merchandising and Windows School” (Rusia), Platforma „Design Cafe & Club”, Magazinul „Supraten”, Centrul Național de Încălțăminte „Zorile”, Cofetăria „Dolce Parma”, Magazin „Crafti”, Agenția de publicitate „Orhid Color”, Parteneri Video „25th Frame”.

Preluat de la: diez.md