DSC06663-min-1.jpg
Astăzi, 11 decembrie, celebrăm ziua internațională a muntelui. Proclamată în 2003 de Adunarea Generală a ONU, sărbătoarea urmărește să încurajeze comunitatea internațională, să organizeze evenimente la toate nivelurile pentru a aduce în atenția publicului rolul extrem de important pe care munții îl au în viața noastră, atât din perspectivă ecologică, cât și economică. În acest context, echipa #diez a pregătit un top al munților pe care puteți să-i vizitați în această iarnă.

#1. Huayna Picchu, Peru


Sursă foto: Karson

Înconjurat de numeroși munți cu vegetație luxuriantă, Machu Picchu este o sclipire de civilizație umană în mijlocul naturii. Cel mai spectaculos munte din regiune este Huayna Picchu, care veghează deasupra străvechii cetăți. Vizitatorii deschiși unei provocări pot urca pe acest pisc pentru o priveliște deosebită asupra ruinelor incașe.

#2. Alpamayo, Peru


Sursă foto: namasadventure.com

Această piramidă de gheață, considerată multă vreme unul dintre cei mai atrăgători munți din lume, se găsește în lanțul muntos Cordillera Blanca din Peru. Datorită frumuseții și formei sale unice, Alpamayo este foarte popular în rândul alpiniștilor.

#3. Tre Cime di Lavaredo, Italia


Sursă foto: Andrea Zanenga

În munții Dolomiți din nord-estul Italiei pot fi observate trei roci masive ce par să țâșnească din pământ. Acești munți, aliniați ca niște popice, sunt admirați de bicicliști, de călători și de iubitorii naturii ce călătoresc prin această regiune a Italiei.

#4. Kirkjufell, Islanda


Sursă foto: canmandawe

De-a lungul întregului an, Kirkjufell este o minune. Atunci când vremea este caldă, muntele este înverzit, iar cascada Kirkjufellsfoss din apropiere se dezlănțuie. În anotimpul rece, muntele strălucește acoperit de zăpadă, aurorele colorează cerul, iar cascada Kirkjufellsfoss este înghețată. Acest munte este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Islanda.

#5. Three Sisters, Blue Mountains, New South Wales, Australia


Sursă foto: sydneyexcursions.blogspot.com

Grupuri întregi de vizitatori se îndreaptă spre Echo Point în fiecare an pentru a surprinde cele trei surori, o formațiune fascinantă de roci din Munții Albaștri. Aceasta este o regiune care găzduiește păduri de eucalipt, stânci abrupte și cascade.

Sursă text: ziarulnational.md

Preluat de la: diez.md