naslavcea.jpg

Localitatea ta poate fi văzută acum de cei peste 500 000 de călători conectați online datorită aplicației SmartGuide. Atrageți și implicați mai mulți turiști cu propriul dumneavoastră ghid audio gratuit și câștigați 5 000 de euro. Agenția de Investiții „Invest Moldova”, Ministerul Culturii, în parteneriat cu ANTREC Moldova, cu suportul UNDP Challenge Fund și cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, este în proces de implementare proiectului, SmartGuide în Republica Moldova.

Proiectul susține implementarea soluțiilor inovatoare bazate pe expertiza și know-how ceh pe piețele emergente, iar destinațiile din Republica Moldova dețin oportunitate de a lucra/insera informațiile în sistemul SmartGuide – platformă pentru digitalizarea ghidurilor turistice.

Aplicația SmartGuide transformă fiecare telefon mobil într-un ghid personal. Ghidează călătorii prin principalele atracții și colțuri necunoscute și le spune povești interesante despre aceste locuri chiar dacă nu au conexiune la internet. Această aplicație va permite vizitatorilor să exploreze frumusețea țării noastre în mod independent, fără contact și sustenabil.

Acum putem să inspirăm turiștii interni și străini să exploreze chiar și destinațiile mai puțin vizitate și să sprijinim astfel turismul intern și receptor, operatorii de turism și afacerile locale.

Respectiv, a fost lansată campania de parteneriat „Hai să cunoaștem Moldova cu SmartGuide” cu scopul:
# de a acoperi cât mai multe destinații din Moldova cu trasee ghidate atractive;
# de a inspira cât mai mulți turiști să exploreze Moldova printr-o campanie media care vizează potențialii turiști din Moldova cu ajutorul partenerilor;
# de a implica locurile de interes și companiile în platformă și promovarea acestora către utilizatorii finali.

Fondul de Provocări UNDP a sprijinit inițiativa cu un grant care vă permite să utilizați platforma gratuit atunci când furnizați propriul conținut. Puteți oferi ghidurile gratuit sau le puteți vinde vizitatorilor pentru a genera noi venituri. În plus, poți participa la concurs pentru 5 000 de euro, acordat autorilor celor mai populare ghiduri.

Sunteți invitați să participați la:
# municipalități, raioane, regiuni, destinații și ghizi profesioniști pentru a vă crea propriul ghid și a promova turismul în destinație;
# atracții precum pensiuni, vinării, rezervații naturale, conace și muzeele etc înlocuiesc ghidurile audio învechite.

„Implementează-ți rapid conținutul și nu-ți face griji pentru nimic. Puteți crea ghiduri rapid și ușor prin intermediul site-ului web și puteți ghida turiștii în sezonul următor. De asemenea, puteți adăuga alte limbi și puteți gestiona modificările. SmartGuide menține platforma, astfel încât nu trebuie să investiți în dezvoltarea și întreținerea propriei aplicații”, menționează reprezentanții Agenției de Investiții „Invest Moldova”.

Concursul începe în decembrie 2022 și se va încheia în august 2023. Vor fi selectate cele mai populare 10 ghiduri și un premiu de 5 000 de euro va fi distribuit autorilor lor în funcție de utilizarea ghidului. Autorii pot revendica prețul în numerar sau îl pot folosi ca și credit pentru îmbunătățiri suplimentare ale ghidului.

Totodată în data de 12 decembrie, ora: 16.00 curent va avea loc un training privind modul de lucru în aplicație, astfel fiecare municipalitate, raion, regiune sau destinație va putea să își administreze conținutul de pe platformă. În cadrul evenimentului va fi asigurată traducere engleză-română și română-engleză.

Link de înregistrare îl găsiți aici.

Aplicația SmartGuide o găsiți aici.

Alăturați-vă eforturilor pentru a inspira cât mai mulți turiști să vă viziteze destinația și să vă bucurați de vizita cu un ghid imersiv. Hai să susținem împreună turismul în Moldova!

Preluat de la: diez.md