1528805064583.jpg

O nouă ediție a Festivalului Internațional „Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” vine cu un impresionant program pentru toți cei care vor să-și petreacă serile într-o atmosferă caldă, în compania notelor muzicale. Artiști din întreaga lume vor crea un concert de excepție în perioada 21 – 6 iulie.

Organizatorii Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței, vor da start celei de-a 16-a ediție a festivalului la data de 21 iunie.

Varietatea programului, talentul si renumele artiștilor invitați, vor crea concerte de muzică clasică de valoare.

Astfel, debutul evenimentului va avea loc joi, 21 iunie cu începere la ora 19.00, în incinta Salei cu Orgă din Chișinău. Orchestra Națională de Cameră, dirijorul și compozitorul Laurent Couson, din Franța vor susține un concert de muzică franceză, extrase din coloana sonoră a filmelor: Maurice Ravel (1875-1937) – Pavane pour une infante défunte, Solist – Stanislav JAR (Moldova), Closer to the Moon (Nae Carenfil): Sfârșitul Zilei, Ces Amours là (Claude Lelouch): Medley și altele.
Miercuri 27 iunie, 19.00, Sala cu Orgă.
În interpretarea Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova, Dirijor: Valentin Doni (Moldova/România), vor răsuna melodiile din Franz Schubert (1797 – 1828), Cvintetul cu pian „Păstrăvul”.
Soliști: Natalia Ceaicovschi, vioară (Italia)
Silvia Proscurchina, violă (Moldova) și alții.
Sâmbătă 30 iunie, 19.00, Filarmonica Națională „S. Lunchevici”.
Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale. Dirijor: Valentin Doni (Moldova/Romania). Vor fi interpretate coloane sonore din Camille Saint-Saëns (1835-1921) – Dans macabru, David Fedov (1915 – 1984) – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră.
Solistă: Ecaterina Baranov (Moldova/Franța) și alții.
Miercuri, 4 iulie, 19.00, Filarmonica Națională „S. Lunchevici”.
Vei audia coloane sonore, interpretate de Orchestra Simfonică a Filarmonicii, cu dirijarea lui moldovanului Mihai Agafiță.

Și în Tiraspol ve-ți putea audia la data de 6 iulie, miercuri, ora 18:00, Orchestra simfonică, dirijată de Grigorii Moseienco, în interpretarea mai multori artiști de valoare internaționali.

Pentru a vedea întregul program al Festivalului accesează pagina evenimentului. Iar pentru a fi prezent, grăbește-te să fii primul care își procură bilet, de la casele Filarmonicii și ale Sălii cu Orgă din Chișinău. Biletele sunt deja în vânzare și au o valoare de 50 lei.

Menționăm că Festivalul Internațional „Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” a fost lansat 16 ani în urmă la inițiativa Alianței Franceze din Moldova, a Directorului Festivalului omonim din Aix en Provence (Franța) Michel Bourdoncle și a cunoscutului dirijor Valentin Doni.

Preluat de la: zugo.md