1-5465.jpg
Petiția pentru anularea Brexitului a adunat un număr record de semnături strânse vreodată pe platforma online comună a parlamentului britanic şi guvernului. Petiția care cere revocarea Articolului 50 şi anularea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a adunat peste 5.8 milioane de semnături.

Peste 5.8 milioane de semnături au fost strânse pentru petiţia „Anulaţi Brexit”. Zeci de noi semnături sunt adăugate în fiecare minut, scrie mediafax.ro.

petiție

Orice locuitor sau cetăţean al Marii Britanii poate semna petiţia, potrivit unui purtător de cuvânt al parlamentului.

Unii observatori pun sub îndoială veridicitatea semnăturilor, spunând că acestea au fost „umflate artificial”. Totuşi, purtătorul de cuvânt a spus pentru BBC că platforma investighează constant dacă semnăturile sunt frauduloase.

Parlamentul anunţă că va dezbate petiţia pe 1 aprilie. Totuşi, premierul Theresa May a precizat deja că nu va „lua parte” la discuţii despre anularea Brexit.

„Acest Guvern nu va revoca Articolul 50. Vom continua să onorăm rezultatul referendumului din 2016 şi vom colabora cu Parlamentul pentru a asigura un acord de ieşire din Uniunea Europeană”, arată guvernul într-un comunicat.

Petiţia „Anulaţi Brexit” a fost lansată pe 20 februarie de Margaret Georgiadou, o profesoară pensionată din Yorkshire, în vârstă de 77 de ani, dar a atras atenţie internaţională mai târziu.

Preluat de la: diez.md