ff.jpg
Chișinăul găzduiește în perioada 4 – 10 iunie un univers al creației – singurul festival al industriilor creative din țară, Festivalul Moldavian Design Week (MDW). Acesta are loc în premieră în Republica Moldova, unde a adunat cele mai reprezentative proiecte elaborate de specialiștii autohtoni și este evenimentul menit să marcheze Chișinăul pe harta internațională a designului.

Peste 100 de lucrări de arhitectură, design interior, design grafic, design de produs și industrial, fashion, dar și pictură și sculptură ale designerilor și artiștilor din țară, vor fi expuse, timp de o săptămână, în 3 locații principaleale MDW: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Turnul de Apă.

Un alt eveniment de amploare ce va avea loc în cadrul festivalului MDW este Design Talks. Acesta va avea loc pe 7 iunie, începând cu ora 18.30, rând pe rând vor urca pe scena Tekwill opt specialiști din diferite domenii ale industriilor creative.

Atmosfera creativă va fi completată de o serie de evenimente interactive și worhshopuri ce se vor desfășura în mai multe locații din Capitală.

Moldavian Design Week a apărut din necesitatea creării unei platforme de comunicare, networking și promovare a tuturor domeniilor industriilor creative și cuprinde o serie de scenarii în locații reprezentative care coagulează activitățile de expunere și networking, cu scopul de a încadra produsul autohton în tendințele internaționale.

MDW este și o oportunitate de schimbare a percepției față de design, cultură și artă, oferindu-le tinerilor talentați și specialiștilor din domeniul industriilor creative spațiul necesar pentru libera exprimare.

ff

Preluat de la: diez.md