2023_04_19-UNDP_Molovata-Noua-1.jpg

Întreprinderile mici și mijlocii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt invitate să se înscrie la un concurs pentru a beneficia de asistență financiară în vederea achiziționării de bunuri și acces la servicii gratuite de instruire și mentorat pe parcursul a 15 luni. Prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” vor fi selectate 10 idei de afaceri ale persoanelor fizice de pe ambele maluri ale Nistrului care doresc să inițieze o activitate antreprenorială.

Concursul este deschis persoanelor fizice de pe ambele maluri ale Nistrului, care pot contribui cu 20 % din suma solicitată în cererea de finanțare. Prioritate vor avea antreprenorii care angajează persoane din categorii defavorizate, dar și cei care vor prezenta proiecte inovatoare adaptate la noile cerințe ale pieței.

# Persoanele fizice care intenționează să-și deschidă propria afacere.
# Cererile pot fi depuse doar de persoanele fizice care se obligă să înregistreze o întreprindere micro, mică sau mijlocie sau o altă formă de organizare juridică a activității antreprenoriale în termen de 30 de zile de la anunțarea rezultatelor concursului.
# Proiectele de afaceri care presupun o contribuție de cel puțin 20 % din suma solicitată în cererea de finanțare.
# Va fi creat cel puțin un loc de muncă permanent.
# La concurs se pot înscrie întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului.
# Se va acorda prioritate propunerilor care se orientează spre export și întreprinderilor care promovează eficientizarea energetică și au un consum redus de energie.

Fiecare câștigător va beneficia de asistență în valoare de până la 15 000 de dolari pentru achiziționarea de bunuri și va avea acces la servicii gratuite de instruire și mentorat pe parcursul a 15 luni. Asistența oferită îi va ajuta pe viitorii antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului să depășească mai eficient noile provocări și crize.

Persoanele interesate sunt îndemnate să expedieze acest formular de înregistrare și cererea pentru finanațare la următoarele adrese electronice: [email protected] și [email protected]. Termenul-limită pentru înregistrare este 26 martie. Aici puteți vedea mai multe detalii despre criteriile de evaluare ale proiectelor și un ghid de aplicare la concurs.

Pentru potențialii solicitanți vor fi organizate sesiuni de informare în conformitate cu următorul orar:
# orașul Tiraspol – 13 martie 2024, ora 10.00;
# orașul Râbnița – 14 martie 2024, ora 10.00;
# orașul Vadul lui Vodă – 15 martie 2024, ora 10.00;
# sesiune online în limba rusă – 16 martie 2024, ora 10.00;
# sesiune online în limba română – 16 martie 2024, ora 14.00.

Persoanele interesate să participe la aceste sesiuni de informare sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md