Canada-2.jpg
Începând cu 28 februarie, Guvernul Canadei va simplifica condițiile de intrare în țară. Persoanele care sunt vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19, nu vor mai fi obligate să stea în carantină în timp ce așteaptă rezultatul testului la sosire. De asemenea, testele PCR nu vor mai fi obligatorii pentru călătorii vaccinați cu ambele doze. Vor fi acceptate testele antigen făcute cu 24 de ore înainte de intrarea în țară și testele PCR făcute cu cel mult 72 de ore.

În acest sens, Guvernul canadian a menționat că autoritățile nu vor mai recomanda cetățenilor săi evitarea călătoriilor neesențiale. Totodată, călătorii vaccinați cu schema completă, la sosirea în țară, vor fi selectați aleatoriu pentru testare. Aceștia însă nu vor fi obligați să se plaseze în carantină pe perioada așteptării rezultatului testului.

Copiii în vârstă de până la 12 ani care nu sunt vaccinați cu schema completă, nu vor fi plasați în carantină dacă părinții acestora sunt complet vaccinați. De asemenea, copiii ce întrunesc aceste condiții nu vor mai fi nevoiți să se autoizoleze înainte de a merge la grădiniță sau la școală și nici nu vor mai fi supuși testării.

Călătorilor nevaccinați li se va cere în continuare testarea la sosire în țară, în ziua 8 și respectarea unei carantine timp de 14 zile. Totodată, cetățenilor străini nevaccinați nu li se va permite să intre în Canada decât în cazul în care se încadrează în una din excepții

Noile condiții sunt valabile pentru toți călătorii, indiferent de țara de proveniență.

Mai multe detalii vedeți aici.

Vaccinurile aprobate în Canada sunt: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson. Este recunoscută calitatea de vaccinat și pentru persoanele inoculate cu Sinovac, Sinopharm și Covaxin (vaccinuri aprobate de OMS). Pentru a fi recunoscută starea de vaccinare cu schemă completă, este necesar ca cea de-a doua doză să fie administrată cu cel puțin 14 zile înainte de data intrării în Canada (nu se aplică persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson).

Sursa foto: depositphotos.com.

Autoare: Felicia Lungu

Preluat de la: diez.md