1497776098734.jpg

După marea catastrofă nucleară din anul 1986, zona Cernobîl a fost complet înstrăinată de localnici și vizitatori, fiind considerată cel mai radioactiv loc de pe pământ. În prezent însă, deși riscul este încă uriaș, orașul are în permanență turiști, pentru care a fost deschis și un hostel.

Acum o săptămână a apărut o postare pe pagina de facebook a zonei din jurul centralei nucleare despre deschiderea locului de cazare pentru turiști. Hostelul are 50 de paturi și poate caza 100 de vizitatori, iar fondatorii au în plan lărgirea spațiului până la 102 paturi. Fiecare cameră este echipată cu un televizor, duș, veceu și internet gratuit.

Doritorii pot lua tururi din Kiev, care includ excursii în oraș și în împrejurimile lui. În timpul călătoriilor ei sunt obligați să respecte niște reguli stricte cum ar fi să nu se așeze pe jos, să nu atingă nimic din oraș sau din clădiri, comunică Telegraph.

Primii vizitatori ai hostelului au fost turiști din SUA, Noua Zeelandă și Danemarca.

Pe lângă acest hostel, în zona Prîpeat mai sunt clădiri vechi, reconstruite pentru a satisface condițiile necesare turiștilor. Restul zonelor de „odihnă”, în comparație cu hostelul abia deschis, se află în afara orașului propriu-zis.

CITEȘTE ȘI: foto│Orașul fantomelor. 30 de imagini cutremurătoare după 30 de ani de la explozia nucleară de la Cernobîl

Preluat de la: Zugo.md