1497775128083.jpg

O reuniune de familie sau o seară în cercul celor mai buni prieteni devin mai vii instantaneu, atunci când apar nişte zaruri şi piese de joc pe masă. Mai jos îți sugerăm 10 jocuri cu ajutorul cărora vei deveni un maestru al distracţiei de grup.

Monopoly – clasicul joc de socitate care a făcut parte din generaţii întregi. A apărut în Statele Unite în 1903 ca o modalitate de a demonstra că o economie care recompensează crearea de bogăție este mai bună decât una în care monopoliile lucrează sub puține constrângeri și pentru a promova teoriile economice ale lui Henry George și, în special, ideile sale despre impozitare. Monopolul a fost publicată pentru prima oară de Parker Brothers în 1935.

Regulile sunt sofisticate pentru începători, dar devin din ce în ce mai uşoare pe parcursul jocului. Mişcarea conform acelor de ceasornic este ghidată de numărul de pe zaruri. Fiecare latură a tablei pătrate de joc reprezintă o regiune sau un cartier al oraşului, iar preţurile pentru achiziţionarea proprietăţilor cresc, la fel, conform acelor ceasornicului.

Coloniştii din Catan
Scopul fiecărui jucător este să construiască și să dezvolte orașul său, în timp ce acumulează resurse. Jucătorii sunt recompensați cu puncte odată cu dezvoltarea propriilor orașe. Primul care ajunge la un anumit număr de puncte este câștigătorul.

Coloniștii din Catan a fost unul dintre primele jocuri de masă german, care este popular în întreaga lume. Peste 15 milioane de jocuri din seria Catan au fost vândute până acum, jocul fiind tradus în peste 35 de limbi. Coloniștii din Catan a fost numit „cel mai popular joc de masă al timpurilor noastre” de către Washington Post.

Pandemia
Pandemia se bazează pe premisa că patru boli au izbucnit în lume, fiecare amenințând să distrugă o regiune. Jocul găzduiește de la 2 până la 4 jucători, fiecare ţinând locul unora dintre cei cinci posibili specialiști: dispecer, medic, om de știință, cercetător sau expert în operațiuni.

Este diferit de cele mai multe jocuri de masă, deoarece procesul este cooperativ mai degrabă decât competitiv. Prin efortul combinat al tuturor jucătorilor, obiectivul este acela de a descoperi toate cele patru tratamente înainte ca acestea să distrugă oraşul.

Ticket to Ride
La începutul jocului principal, jucătorilor li se acordă patru bilete de tren. De asemenea, li se oferă trei cărți de destinație pentru bilete, fiecare dintre acestea prezentând o pereche de orașe pe hartă. Acestea devin scopuri, reprezentând două puncte finale pe care jucătorii încearcă în secret să le conecteze.  

Carcassonne
Tabla este un peisaj medieval construit în timpul jocului. Începutul e o singură carte cu fața în sus și restul 71 se amestecă cu fața în jos pentru jucătorii de a trage. La fiecare rotire, un jucător desenează un nou loc de teren și îl plasează lângă cartea care este deja cu fața în sus. Noua carte trebuie plasată într-un mod care să extindă caracteristicile celor pe care le atinge: drumurile trebuie să se conecteze la drumuri, câmpuri în câmpuri și orașe către orașe.

Risc
Este un joc de strategie, conflict și cucerire pentru 2-6 jucători. Versiunea standard este jucată pe un tablou reprezentând o hartă politică a lumii, împărțită în 42 de teritorii, grupate pe 6 continente. Jucătorii controlează armatele şi încearcă să capteze alte teritorii. Se pot forma și dizolva alianțe pe parcursul jocului, scopul căruia este de a ocupa toate teritoriile de pe bord și, în acest fel, elimina ceilalți jucători.

Şah
Cu siguranţă unul dintre cele mai populare jocuri de societate, şahul se desfășoară pe o tablă de o formă pătrată, împărțită în 8 linii și 8 coloane ce formează 64 de pătrate cu suprafețe egale, numite câmpuri. La început, fiecare jucător are 16 părți: 8 pioni, 2 tururi, 2 cai, 2 nebuni, un rege și o regină. Unul dintre jucători controlează piesele albe și celălalt piesele negre. Prima mutare revine jucătorului cu piese albe. Scopul jocului este obținerea matului, care se întâmplă atunci când un rege este atacat și nu poate evita capturarea.

Scrabble
Participanții trebuie să formeze cuvinte, prin plasarea literelor pe o tablă de 15 pătrăţele pe verticală şi 15 pe orizontală, punctajul fiind mai mare atunci când literele folosite sunt mai rare. Numărul de litere și valoarea lor sunt caracteristice fiecărei limbi și se raportează la frecvența apariției lor în limba respectivă. Cuvintele sunt valide doar dacă corespund dicționarelor acceptate oficial.

Battleship
Este un joc bazat pe intuiţie şi ghicit, pentru doi jucători. Deseori se joacă pe grilajelele unei hârtii, pe care se marchează flotele navelor fiecărui jucător. Locațiile flotei sunt ascunse. Scopul fiecăruia este de a „bombarda” cât mai repede navele inamicului.

Uno
Scopul jocului este de a fi primul jucător care rămâne fără cărţi. Numărul total al cărţilor este 108, împărţite în 4 culori (roşu, verde, albastru şi galben) şi există cărţi de acţiune şi cărţi simple.

Deschide uşile prietenilor şi începe cele mai intrigante jocuri ale istoriei!

Preluat de la: Zugo.md