Un grup de 10 femei au devenit primele deținătoare a unui permis de conducere în Arabia Saudită. Ele au pus începutul anulării interzicerii femeilor să urce la volan, care va intra în vigoare în următoarele 3 săptămâni.

Țara din Orientul Mijlociu a declarat că doamnele dețineau deja permis din alte țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Liban și Canada, astfel autoritățile le-au echivalat cu acele din Arabia Saudită. În plus, fiecare femeie a trecut un test de conducere și un examen de vedere înainte de a primi documentele la Departamentul General de Trafic din capitala țării, Riyadh, scrie The Guardian.

Alte femei din întreaga țară s-au pregătit să obțină permisele la 24 iunie, luând cursuri de conducere pe campusurile colegiilor pentru femei. Unele din ele își doresc să devină șoferițe de Uber sau Taxi.

Documentele au fost eliberate de autoritățile din Arabia Saudită ca un simbol al modernizării regatului conservator. Deși schimbările sunt în desfășurare, doar o femeie din milion are permis de conducere în Arabia Saudită.

Preluat de la: diez.md