128863296_sbvfgettyimages-97527537.jpg

Pentru prima dată din anul 1961, covorul din cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor Oscar nu va fi de culoare roșie. Decizia de a schimba culoarea a venit din partea consultanților de creație Lisa Love și Raúl Àvila și constituie un mesaj de pace și prosperitate, transmite independent.co.

Chiar dacă multe lucruri ce țin de ceremonia de înmânare a premiilor Oscar s-au schimbat de-a lungul anilor, un lucru a rămas constant mereu: covorul roșu. Constant până în anul acesta.

Miercuri în fața Teatrului Dolby de la Hollywood, muncitorii au desfășurat un covor de culoarea șampaniei, iar Jimmy Kimmel, cel care găzduiește cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar duminică, 12 martie, a comentat modificare simbolică.

„Cred că decizia de a merge cu un covor de șampanie peste un covor roșu arată cât de încrezători suntem că nu se va vărsa sânge”, a spus Kimmel.

Decizia de a schimba culoarea covorului a venit din partea consultanților de creație Lisa Love, colaboratoare de lungă durată a revistei Vogue, și Raúl Àvila, directorul de creație al Met Gala din New York.

Covorul roșu al Oscarurilor datează din 1961, cea de-a 33-a ediție a Premiilor Oscar. Aceasta fiind prima ceremonie televizată, difuzată pe ABC și găzduită de Bob Hope. Publicul larg, totuși, nu a văzut covorul roșu la televizor până în 1966, când premiile Oscar au fost difuzate pentru prima dată în culori.


Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute sub numele de Premiile Oscar, reprezintă un grup de 24 de premii decernate anual de către Academia Americană a Artelor și Științelor Filmului (AMPAS) în domeniul filmului. Academia are sediul în Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Organizația avea în anul 2002 peste 6 000 de membri, toți profesioniști în diverse specialități ale cinematografiei, și anume producători, regizori, actori, directori și editori de imagine, sunetiști, precum și mulți alții.

Preluat de la: diez.md