1541260093512.jpg

Unii oameni cred sau, cel puțin, se tem că ar putea exista fantome. Atunci când se lasă întunericul și ești singur în casă, deseori se întâmplă să ai teamă de ceva ce ar putea să-ți bântuie locuința în care te afli.

Totodată, este și un număr de oameni care cred că au văzut astfel de spirite, măcar o dată în viața lor. Alții, însă, nu sunt de acord cu faptul că ar putea exista fantome.

Potrivit unui sondaj publicat de Huffington Post, 45% dintre cetățenii din Statele Unite ale Americii cred că fantomele există, iar 18% dintre aceștia consideră că au intrat într-un contact direct cu o fantomă.

Sabrina Stierwart, expert în astronomie și astrofizică, a argumentat care ar fi motivele pentru care oamenii cred că văd fantome.

1. Sunetele de frecvență joasă

Este cunocut faptul că oamenii nu pot vedea lumina de la o anumită distanță sau frecvență, precum undele radio, iar în același fel sunt sunete pe care nu le putem auzi. Este vorba despre sunetele care depășesc 20.000 Hertz, pe care liliecii le folosesc pentru a se putea deplasa, dar și cele foarte joase, de sub 20 Hertz, denumite și infrasunete.

Totuși, în urma unui studiu din 2003, aceste sunete nu trec complet neobservate, dat fiind faptul că 22% dintre persoanele expuse unor sunete de 17 Hertz au susținut că au avut o stare de neliniște, de frică și s-au trezit cu pielea de găină.

2. Mucegaiul

Chiar dacă ar părea banal, mucegaiul te afectează mai mult decât crezi. Dacă te afli într-o încăpere unde este mucegai, acesta va influența sistemul tău respirator, dar și creierul, iar expunerea prelungită poate provoca simptome neurologice, precum demența sau delirul. Acest raport explică de ce casele care sunt considerate bântuite sunt cele în care se regăsește și mucegai. 

3. Monoxidul de carbon

La fel ca mucegaiul, monoxidul de carbon, în cantități mari, poate provoca halucinații. De exemplu, dacă în casa care stai ai un coș care nu a mai fost curățat de ceva vreme, există riscul aparițiilor unor astfel de simptome.

4. Puterea sugestiei

Potrivit unor studii, dacă o persoană îți va da sugestia că fantomele există, atunci ai ma multe șanse să crezi că poți intra în contact cu episoade paranormale.

5. Suntem dependenți de frică

Specialista Sabrina Stierwart menționează că, atunci când nu avem frică de ceva, la nivel biologic creierele noastre eliberează dopamină, un compus chimic asociat cu plăcerea. De aceea, la nivel inconștient am putea fi legați de o formă de dependență față de acest compus, transmite yoda.ro.

Preluat de la: zugo.md