Top10_2017_011.jpg
Patru crame din Republica Moldova — Asconi, Carpe Diem, MinisTerrios și Gogu Winery au fost distinse cu medalii de aur și argint la cea de-a 22 ediție a Berliner Wein Trophy. Acesta este cel mai mare concurs mondial de vinuri sub egida OIV, informează finewine.md.

Vinăria Asconi din Puhoi, Ialoveni a luat două medalii de aur: cu Sauvignon Blanc 2016 și Merlot 2014, dar și un argint cu Saperavi 2015.

Pe de altă parte, micii producători de vinuri din Moldova — Carpe Diem, MinisTerrios și Gogu Winery — au luat toți câte o medalie de aur cu vârfurile lor de lance.

Carpe Diem a obținut aur pentru Bad Boys 2016 — cupaj de Feteasca Neagră & Saperavi. De asemenea, crama condusă de vinificatorul Ion Luca a mai luat o medalie de argint pentru cupajul de Rara Neagră & Pinot Noir — Carpe Diem Cuve 9/11 (roada 2016, urmând să apară curând pe piață).

Vinificatorul Ilie Gogu de la Căușeni a făcut nu doar o piruetă lingvistică cu metaforă, dar și un produs enologic de excepție: Metafora 2016 Gogu Winery – cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon și Saperavi – medalie de aur la Berlin. Este a doua ediție de Metafora de excepție și nu există un compliment mai mare pentru un vinificator care păstrează calitatea constant.

Și ultimul, dar nu cel din urmă împărat medaliat cu aur la Berliner Wein Trophy — Roșu Împărat 2015 — MinisTerrios Wine, un cupaj din soiurile locale Feteasca Neagră și Rara Neagră, dar și un pic de Cabernet Sauvignon. Tare la caracter, arogant în arome, dar catifelat la straie.

Ediția cu numărul 22 a celui mai mare concurs internațional de vinuri sub patronajul OIV  Berliner Wein Trophy  s-a desfășurat între 15-18 februarie 2018, în Capitala Germaniei. În concurs au fost înregistrate peste 6 000 de vinuri din toată lumea, iar potrivit regulamentului, doar 1/3 au avut parte de medalii. Vinurile au fost apreciate, în orb, de peste 200 de enologi, profesori universitari, distribuitori de vinuri, sommelieri și jurnaliști de vin din peste 30 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de patru jurați.

Preluat de la: diez.md