turmeric-suplimente.jpg

Turmericul se află în „lumina reflectoarelor” de câțiva ani, în special în comunitățile interesate de medicina tradițională. Compusul activ din turmeric, curcuma, are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, iar cercetătorii sugerează că este benefic pentru inimă, tract gastrointestinal, creier și îmbunătățirea sensibilității la insulină. Există studii prin care se sugerează că turmericul poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Suplimentele cu turmeric au efecte promițătoare, dar interacțiunea lor cu anumite pastile poate produce mai multe riscuri decât beneficii. Așadar, iată cum interacționează turmericul cu anumite pastile și de ce să eviți suplimentele cu turmeric dacă iei următoarele pastile:

Potrivit unei recenzii publicate în 2020 în Frontiers in Pharmacology, curcuma are proprietăți anticoagulante ușoare care imită efectele pastilelor anticoagulante. Combinând suplimentele cu turmeric și anticoagulantele îți poți pune viața în pericol din cauza efectelor severe care pot apărea.

Suplimentele cu turmeric pot crește nivelul acidului din stomac, iar interacțiunea cu astfel de pastile poate duce la efectul contrar, diminuând eficacitatea pastilelor destinate să țină sub control refluxul gastric sau ulcerele care pot provoca disconfort.

Turmericul are efecte similare medicamentelor pentru diabet atunci când vine vorba de reducerea glicemiei. Într-un studiu publicat în 2021 în Frontiers in Endocrinology se arată că, turmericul poate amplifica eficiența medicamentelor pentru diabet și poate crește riscul de hipoglicemie.

În timp ce turmericul folosit ca ingredient în preparate și agent de aromă este sigur de consum, suplimentele cu turmeric nu sunt pentru toată lumea. În funcție de interacțiunile menționate mai sus, pacienții cu anumite probleme de sănătate ar trebui să evite suplimentele cu turmeric:

Surse:

Preluat de la: csid.ro