studenti-1.jpg

Comunitatea EasyBac organizează o serie de evenimente cu tineri din Republica Moldova care au fost admiși la studii în universitățile din Europa și nu doar. Dacă intenționezi să-ți urmezi studiile peste hotare, atunci nu rata ocazia să adresezi întrebări tinerilor care deja au acumulat experiența studiilor în alte țări. Vei afla din prima sursa unde și cum să aplici, despre specificul studiilor din străinătate și despre viața din alte țări.

Toate întâlnirile cu studenții care învață peste hotare se vor desfășura în regim online. În cadrul celor trei sesiuni, invitații vor oferi detalii despre:
# modul de înscriere la universitățile din Germania, Țările de Jos și China;
# actele necesare pentru aplicare;
# avantajele și dezavantajele studiilor din fiecare țară;
# procesul de obținere al unui loc la buget;
# cămin și burse;
# costurile de viață;
# integrarea în societate;
# experiențele de job după absolvire.

Prima discuție va fi dedicată tinerilor care își doresc să studieze în Germania și să afle mai multe informații despre viața academică din această țară. Invitată este Luciana Bucico, studentă în Hamburg, la IU Internationale Hochschule, IU Internationat University of Applied Sciences și Tourismus Managment. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 16 martie, cu începere de la ora 15.00. Persoanele care își doresc să participe pot completa acest formular pentru a se înregistra.

Cea de-a doua întâlnire urmează să fie dedicată elevilor care intenționează să învețe în Țările de Jos. În acest caz, veți avea ocazia să discutați cu două studente stabilite în această țară. Marina va povesti despre experiența de studii din orașul olandez Breda, iar Patricia despre Groningen, capitala studențească a Țărilor de Jos. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 30 martie, cu începere de la ora 15.00. Persoanele interesate sunt invitate să completeze acest formular pentru a se înregistra.

Ultima sesiune este dedicată unei destinații de studii mai puțin cunoscute pentru absolveții moldoveni – China. Despre studiile într-o țară asiatică veți afla de la Andrei Ostapenco, absolventul Univeristății de Limbă și Cultură din Beijing. Evenimentul se va desfășura duminică, 31 martie, cu începere de la ora 15.00. Doritorii pot completa acest formular pentru a se înregistra.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md