wexor-tmg-L-2p8fapOA8-unsplash.jpg

Autoritățile din Panama au acordat broaștelor țestoase marine drepturi legale. Acum, oamenii pot apăra acestea animale în instanță, informează Euronews.

Noua lege garantează dreptul broaștelor țestoase de a trăi și de a hoinări într-un mediu lipsit de poluare și de alte influențe umane. De asemenea, aceasta interzice braconajul, capturarea și comercializarea țestoaselor și scoaterea acestora din parcurile naționale și din zonele protejate.

Acum, „orice cetățean panamez poate fi vocea broaștelor țestoase de mare și le poate proteja în mod legal”, a declarat Callie Veelenturf, activist al grupului de protecție a țestoaselor din Panama.

Panama este una dintre cele mai importante zone din lume în care broaștele țestoase marine își fac cuiburi. Însă, din cauza influenței umane, specia este pe cale de dispariție.

Inițiativa acestei țări nu este prima din lume. În Spania, spre exemplu, anul trecut, o lagună a primit drepturi legale. Anterior, râuri din Bangladesh, Noua Zeelandă și Canada au primit, de asemenea, drepturi.

Preluat de la: diez.md