Flaviu-Cacoveanu_Vedere-Peste-Rau.jpg

Galeria „Lutnița” din Chișinău va participa în perioada 16-19 mai la RAD Art Fair 2024, un târg de artă contemporană organizat de galeriile de renume din România. Artiștii prezenți la eveniment care au realizat lucrările expuse de către galerie sunt Victor Guțu, Flaviu Cacoveanu, Alex Bodea și Diana Cepleanu.

În cadrul târgului de artă contemporană, galeria „Lutnița” expune o serie de naturi statice realizate de către pictorul Victor Guțu în perioada 1999-2024, alături de obiectele lui Flaviu Cacoveanu: „Bipolar S”, „Vedere Peste Râu” și „SCULPTURE”. Ultima lucrare abordează materialitatea limbajului și a cuvintelor, făcând o meta referință la mediul sculpturii.

Alex Bodea documentează și interpretează diverse peisaje culturale întâlnite de-a lungul călătoriei sale. Aspectul de scenografie este cel mai vizibil datorită modului în care redă mișcarea, care este dinamică și care reflectă emoțiile extrovertite.

Pictura Dianei Cepleanu se angajează într-o comunicare tacită cu aproapele, construind, în acest sens, un univers afectiv doar din straturile proxime ale realității. În cadrul evenimentului, vor fi expuse lucrări din seria de autoportrete.

Vernisajul târgului va avea loc joi, 16 mai, cu începere de la ora 18.00. Evenimentul se va desfășura la hotelul „Caro”, situat pe strada Barbu Văcărescu 164 A din București, România.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md