dsc5751-scaled.jpg
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) informează că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Conform unui comunicat de presă, distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției. 

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.  

„Vă informăm că, Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil. În acest context, vă informăm că, Curtea de Conturi va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare și vă îndemnăm să ne urmăriți pe conturile menționate”, se arată într-un comunicat de presă.

<!–

–> <!–

–>

Comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite AICI

Live-urile ședințelor de examinarea a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile AICI

Preluat de la: diez.md