oscaractrita.jpg
Echipa #diez a urmărit în regim live cea de-a 90-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar și iată cine sunt câștigătorii ediției din acest an ai premiilor OSCAR.

Cel mai bun actor: Garry Oldman

oscar0

Actorul Gary Oldman a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul „Darkest Hour”.

La categoria „cel mai bun actor în rol principal” au fost nominalizaţi Timothée Chalamet, pentru „Call Me By Your Name”, Daniel Day-Lewis, pentru „Phantom Thread”, Daniel Kaluuya, pentru „Get Out”, Gary Oldman, pentru „Darkest Hour”, şi Denzel Washington, pentru „Roman J. Israel, Esq.”.

Cea mai bună actriță : Frances McDormand

oscaractrita

Frances McDormand a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal , la cea de-a 90-a ediție a premiilor Oscar, pentru interpretarea din filmul Three Billboards outside Ebbing, Missouri.

Într-un interviu recent, actrița spune că şi-a construit rolul inspirându-se din personajele lui John Wayne din western-uri, pentru că nu exista un model feminin pentru personajul ei. La rândul lui, regizorul filmului afirmă că a scris scenariul gândindu-se la actriţă şi că proiectul ar fi fost sortit pieirii fără ea.

În „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, personajul lui Frances McDormand atacă frontal poliţia, prin trei panouri publicitare, pentru că nu l-a găsit pe ucigaşul fetei ei. Rolul lui Mildred Hayes este vocal, violent şi combativ, iar actriţa laureată anterior a unui premiu Oscar a încercat să realizeze o variantă feminină a clasicului erou de western

Preluat de la: diez.md