Upcelerator-Orange-1200x675-1.jpg
Orange Moldova susţine desfăşurarea primului accelerator de afaceri online Upcelerator. Proiectul este dedicat tinerilor antreprenori şi celor care aspiră să fie parte a comunităţii de afaceri și a fost creat de Asociaţia Dreamups. În cadrul acceleratorului, participanții se vor conecta cu cei mai buni mentori și experți, în regim virtual, de la distanță, oriunde în lume s-ar afla.

Julien Ducarroz, CEO Orange Moldova: „În colaborare cu partenerii, promovăm digitalizarea şi contribuim la adoptarea inovaţiilor în societate. Într-o lume hyper-conectată, este foarte important ca tânăra generaţie să aibă dezvoltat spiritul de antreprenoriat. Creativitatea, gândirea analitică, inventivitatea sunt atuurile antreprenorilor de mâine. Parteneriatul cu Dreamups Innovation Campus şi proiectele pe care le dezvoltăm împreună sunt răspunsul Orange la acest imperativ”.

Orange Moldova este partener general Dreamups din 2016. Printre cele mai importante proiecte se numără Founder Institute, Startup School powered by Orange și Startup Grind.

Upcelerator – de la idee până la investiție

Upcelerator este un accelerator de startup-uri complet online, care durează 4 luni. Pe parcursul sesiunilor, tinerii antreprenori se expun asupra subiectelor din toate domeniile unei afaceri, de la idee, branding, marketing, vânzări, până la finanțe și cum să găsești bani pentru afacere.

În program au fost înscrise 75 de idei de startup. Procesul de selecţie s-a bazat pe o serie de criterii: problema pe care o soluționează afacerea, scalabilitatea soluţiei, inovația și capacitatea de execuție. În final, echipa Dreamups, responsabilă de evaluarea şi selecţia ideilor, a selectat 34 cele mai bune idei de afaceri.

Printre participanții Upcelerator sunt tineri atât din Moldova, cât şi din diasporă, care se conectează online din Italia, România, Marea Britanie, Suedia și alte țări. Taxa de participare în program este de 99$ per fondator și 50% din cost pentru restul echipei.

Iată câteva idei de afaceri care au fost selectate:

  • Dezvoltarea unei aplicații pentru familiile care au nevoie să găsească o dădacă pentru câteva ore, ca să stea cu copilul;
  • O aplicație online care va permite utilizatorilor acces ușor și ieftin la procedura judiciară de încasare a creanțelor; 
  • O platformă ce combină cele mai bune practici pedagogice cu soluții IT pentru maximizarea eficienței învățării și îi ajută pe elevi să se pregătească pentru examenul de bacalaureat;
  • O aplicație mobilă în care utilizatorul își poate vizualiza propriul istoric medical și poate cumpăra o asigurare medicală pentru călătorii.

Cea mai bună echipă care se va califica, va beneficia de o investiție de 10.000$ în startup-ul său. După absolvire, tinerii vor face parte dintr-o comunitate de alumni și vor fi conectați pe un canal de comunicare și grup privat pe rețelele sociale și alte platforme, unde vor beneficia de suport din partea unei rețele puternice de mentori, experți și antreprenori. De asemenea, echipa Dreamups va ajuta participanții să se conecteze cu alte acceleratoare de afaceri mai avansate din alte țări.

Vezi cine sunt mentorii, care sunt beneficiile de a participa într-un accelerator de afaceri și evoluția participanților în program pe pagina Upcelerator.

Preluat de la: diez.md