sydney-opera.jpg
Opera din Sydney a anunţat trecerea în mediul digital în perioada pandemiei de coronavirus în care va prezenta spectacole online şi ar putea difuza reprezentaţii în direct, prin live streaming, informează marţi DPA.

Spectacole integrale, discuţii, imagini de arhivă nepublicate anterior şi conţinut din spatele scenei vor fi disponibile pe site-ul operei începând de miercuri, a anunţat instituţia, potrivit AGERPRES.

În cadrul sezonului digital, va fi prezentat zilnic, de miercuri până duminică, conţinut nou, la cerere. Acesta poate fi vizionat de oricine, de oriunde, pe orice tip de dispozitiv, inclusiv pe computer sau telefon.

„Explorăm posibilitatea oportunităţilor live streaming pe perioada sezonului de pandemie în format digital”, a precizat pentru DPA un purtător de cuvânt al Operei din Sydney.

Începând cu data de 17 martie, Opera din Sydney şi-a suspendat activitatea cu publicul ca urmare a măsurilor luate la nivel naţional pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Louise Herron, directorul executiv al Operei din Sydney, a declarat că, în timp ce uşile instituţiei sunt închise, cele mai bune spectacole se vor regăsi online. „Sper că acest nou program digital de la Operă, un simbol naţional al creativităţii, va conecta, inspira şi oferi confort oamenilor din toată lumea în această perioadă dificilă”, a adăugat ea.

Primul spectacol, difuzat miercuri, va fi înregistrarea spectacolului din 2019 susţinut de artista australiană Missy Higgins, iar sâmbătă, în cadrul programului digital, va fi prezentată Simfonia a IX-a de Beethoven, în interpretarea Orchestrei Simfonice din Sydney, concert susţinut în 2018.

La începutul acestei luni, Opera din Sydney a fost nevoită să îşi suspende temporar activitatea şi să efectueze o operaţiune de dezinfecţie după ce producătoarea hollywoodiană Rita Wilson, care a susţinut un recital, şi soţul ei, Tom Hanks, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Preluat de la: diez.md