oms-avertizeaza-ca-tinerii-reprezinta-factorul-principal-in-raspandirea-coronavirusului-155252-1597751803.jpg
Organizația Mondială a Sănătății și-a manifestat îngrijorarea că răspândirea noului coronavirus, în prezent, se manifestă la persoane din grupele de vârstă 20-40 de ani, mulți dintre ei sunt asimptomatici care reprezintă un risc pentru grupele de risc, notează Reuters.

Potrivit  OMS, în această lună procentul tinerilor infectați a crescut la nivel global, ceea ce reprezintă un risc pentru sectoarele vulnerabile ale populației, inclusiv cei bătrâni și bolnavi în zone populate cu servicii sanitare slabe.

„Pandemia se schimbă”, a concluzionat Takeshi Kasai, director OMS pentru Pacificul de Vest. „Oameni din grupele de vârstă 20-30-40 cresc răspândirea virusului. Mulți nu sunt conștienți de faptul că sunt infectați”, a arătat oficialul.

Creșterea numărului de noi cazuri a condus la deciziile unor state de a impune din nou restricții, în timp ce cercetătorii fac tot posibilul să găsească un vaccin pentru virusul care a ucis deja circa 800 000 de persoane la nivel mondial din circa 22,8 de milioane de persoane infectate.

Câteva ţări europene, precum Franţa şi Spania, au înregistrat o creştere importantă a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, autorităţile subliniind că tinerii nu respectă regulile de distanţare fizică.

Noi focare au apărut în țări care păreau să aibă deja virusul sub control, precum Vietnam unde autoritățile raportase trei luni fără transmitere comunitare.

„Ceea ce observăm acum nu e doar o reapariție. Credem că este semnalul că am intrat într-o nouă fază a pandemiei în Asia-Pacific”, a afirmat Takeshi Kasai.

El a arătat că statele sunt mai pregătite acum să evite măsuri care afectează viețile oamenilor și economia prin luarea de măsuri pentru depistarea mai rapidă și izolarea persoanelor infectate.

Preluat de la: diez.md