Jmg9NDQwJmhhc2g9MTBhMDI0OTBmNDI5ZGMwOGM2ZWNmOWRlNWUzNTAxMjk.thumb_.jpg
Noua Zeelandă a introdus, vineri, 30 iulie, o lege controversată potrivit căreia se acordă o pedeapsă cu până la cinci ani de închisoare pentru practici prin care se doreşte schimbarea orientării sexuale a unei persoane sau a identităţii de gen cunoscută drept terapie de conversie LGBT.

„Practicile de conversie nu îşi au locul în Noua Zeelandă modernă. Sunt bazate pe convingerea falsă că orientarea sexuală a oricărei persoane, identitatea de gen sau exprimarea genului este greşită şi are nevoie să fie reparată”, a spus ministrul Justiţiei, Kris Faafoi, transmite Digi24.

El a adăugat că medicii specialiști, liderii religioși și activiștii pentru drepturile omului sunt, de asemenea, împotriva acestor practici „dăunătoare şi cu potenţial de a perpetua prejudecăţile, discriminarea şi abuzul faţă de membrii comunităţii curcubeu”.

Potrivit noii legislaţii, oricine realizează astfel de practici asupra unei persoane cu vârstă mai mică de 18 ani sau asupra uneia care nu are capacitate de decizie poate primi o pedeapsă cu până la trei ani de închisoare.

<!–

–> <!–

–>

Practicile de conversie care cauzează leziuni grave pot fi pedepsite cu până la cinci ani de închisoare.

Preluat de la: diez.md