kr.jpg
Rusia a lansat un atac cu rachete în seara zilei de 27 iunie asupra centrului orașului Kramatorsk din regiunea Donețk, Ucraina. Una dintre rachete a lovit un restaurant în care se aflau mulți oameni. Astfel, Ministerul de Interne a raportat moartea a cel puțin 10 persoane, transmite BBC.

Update. Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, momentan se știe că 11 persoane au murit, dintre care trei copii. De asemenea, 56 de persoane, inclusiv un copil, au fost rănite. Alte șapte persoane au fost salvate.

Știrea inițială. Șeful Biroului prezidențial ucrainean, Andri Ermak, a declarat că orașul a fost lovit de două ori. Una dintre rachetele rusești a lovit o clădire din centrul orașului Kramatorsk, unde se afla un restaurant plin de clienți, în timp ce a doua a lovit satul suburban Bilenke.

Astăzi, Ministerul ucrainean de Interne a declarat că bilanțul victimelor a crescut la 10 morți, dintre care trei copii, 61 de persoane (inclusiv un copil) au fost rănite și șapte au fost salvate de sub dărâmături.

În acest context, poliția regională menționează că operațiunile de căutare și salvare și de îndepărtare a molozului continuă.


Sursă: Telegram/Andri Ermak

Sursă: Telegram/Andri Ermak

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md