afbaec82-f1d5-4748-a0cf-1be75e6bfb6e_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg
O replică din ciocolată a celebrului tablou al lui Pablo Picasso, „Guernica”, a ajuns miercuri la Paris pentru a participa la cea de-a 26 ediție a Salonului Ciocolatei și a ilustra arta maeștrilor cofetari din Țara Bascilor, relatează EFE, transmite AGERPRES.

„Să fim aici este un succes important”, a declarat Lorena Gómez, președinta Federației Basce a Dulciurilor Artizanale-Euskal Gozogileak, care a însoțit această capodoperă pentru a reprezenta această importantă regiune autonomă a Spaniei, la cel mai important eveniment al ciocolatei din lume.

Cele 500 de kilograme de ciocolată care au fost necesare pentru a alcătui tabloul, cu participarea a 40 de cofetari și patiseri basci, va fi expusă la Salonul Ciocolatei de la Paris care se desfășoară în perioadă 28 octombrie și 1 noiembrie.

<!–

–> <!–

–>

Tabloul, în care Picasso ilustrează dezastrul provocat de bombardamentul nazist asupra localității Guernica (Vizcaya), a fost realizat din ciocolată albă, neagră și cu lapte și are aceleași dimensiuni ca pânza originală (7,77 metri lungime pe 3,49 metri lățime).

„Detaliile realizează ansamblul”, a declarat despre procesul de elaborare Ismael Sayalero, care a recunoscut că a fost necesar să se lucreze pe bucăți, dar s-a declarat mulțumit de rezultatul final, inclusiv de culori și de texturi.

Potrivit lui Ińigo Saraboe, un alt maestru cofetar care a participat la lucrare, cel mai greu lucru de realizat a fost asamblarea celor 14 panouri pentru a se potrivi cât mai bine și a nu crea senzația că tabloul este făcut din mai multe „petice”.

epe.es

Inaugurarea tabloului din ciocolată a fost deschisă de coregrafia „Samina eta Bakea” (Durere şi Pace), pe acordurile cântecului „Gernika”, compus de Mikel Laboa, şi având-o ca protagonistă pe balerina Maialen Urdapilleta.

Reprezentația a fost însoțită de o paradă a modei, cu modele îmbrăcate în rochii de ciocolată elaborate de cofetari basci și inspirate din scenele tabloului.

Preluat de la: diez.md