main-2-920x517-1.jpg
O pacientă din Statele Unite ale Americii a fost tratată de virusul HIV prin intermediul transplantării celulei unei persoane imune la virușii AIDS. Pacienta, de un an și două luni nu utilizează medicamente contra virusului HIV, anunță portalul BBC.

Pacienta era tratată de leucemie când i-a fost transplantată celula unei persoane cu imunitate la virusurile AIDS (sindromul de imunodeficiență dobândită) ca parte din procesul ei de însănătoșire.

Experții menționează că o astfel de metodă de tratament a virusului HIV este una riscantă pentru utilizare în masă, întrucât nu toate organismele pot reacționa pozitiv la el. Pacienta în cauză, a avut parte de o astfel de intervenție datorită faptului că transplantarea era parte din tratamentul ei pentru tratarea leucemiei.

Acest caz a fost discutat la Conferința Medicilor din Denver pe data de 15 februarie 2022 și prezintă primul caz în care un pacient a fost tratat de virusul HIV prin intermediul unei astfel de metode.

Cazul respectiv face parte dintr-un studiu larg desfășurat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cu referință la persoanele infectate cu HIV cărora s-au transplantat celula unei persoane cu imunitate la acest tip de virus.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Preluat de la: diez.md