jfGvse2w0xFrq2FfQ2bnSm36MxNVHgAEwDouh0uO.jpg

Ți-ai făcut planurile pentru săptămâna viitoare? Dacă nu, atunci ai ajuns la articolul potrivit. Am pregătit o listă de evenimente, care te vor inspira să îți planifici activitățile pentru săptămâna care urmează.

În data de 4 iunie, începând cu ora 14.00, va avea loc inaugurarea expoziției „Redu, refolosește, reciclează – un mediu curat pentru generațiile viitoare”.

În cadrul expoziției vor fi expuse desenele elevilor claselor gimnaziale și liceale, câștigători ai unui concurs desfășurat în această primăvară.

Desenele vor fi expuse la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 82).
 

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează o nouă ședință a Salonului Muzical cu genericul „Gabriela Tocari: Metamorfoza unui artist”. De această dată publicul este invitat la Serata de creație a Gabrielei Tocari.

Aceasta este conducătoare artistică și dirijoare șefă a Capelei Corale „Moldova”, IP Compania „TeleRadio Moldova”, solistă a corului, interpretă de muzică academică și muzică ușoară.
 
Evenimentul va avea loc la 5 iunie, ora 15.00 în Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”). 

Festivalul Filmului European (FFE) revine la Chișinău pentru o nouă ediție. Acesta se desfășoară timp de trei zile, între 6-8 iunie, la cinematograful Odeon (str. Mihai Eminescu, nr. 55).

La festival vor fi prezentate șapte filme europene, printre care și „Alive in Mo” – producție autohtonă regizată de Grigore Berechet.

Intrarea este liberă, iar programul filmelor poate fi consultat aici.

În această vară, în fiecare weekend, în trei sectoare ale municipiului Chișinău, vor fi proiectate filme în aer liber.

Filmele vor putea fi urmărite după cum urmează:
# vineri – sectorul Ciocana (Amfiteatrul Ciocana);
# sâmbătă – sectorul Buiucani (pădurea „Parcul Butoiaș”, intrarea de pe strada Onisifor Ghibu);
# duminică – sectorul Botanica (Parcul „Sarmizegetusa”).

Proiecțiile vor începe la ora 20.30, iar intrarea este liberă.

Pe 8 iunie 2024 la Chișinău va avea loc proiectul social pentru copii din Europa – „Orașul profesiilor”. În cadrul evenimentului, copiii vor avea posibilitatea să cunoască și să încerce peste 150 de profesii.

„Orașul profesiilor” va avea loc între orele 12.00 și 16.00 în parcul „La Izvor”. La intrare, copiii vor primi pașapoarte cu care vor putea să își găsească o meserie pe plac.

Mai multe informații despre eveniment, citiți aici.

În data de 8 iunie în Parcul „La Izvor” va avea loc Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024”. În cadrul evenimentului vor fi desfășurate activități sportive, masterclassuri, activități de divertisment și un târg cu produse autohtone.

Participanții la festival vor fi elevii școlilor sportive din municipiul Chișinău, sportivi amatori și profesioniști, campioni la turnee naționale și internaționale, antrenori, reprezentanți ai cluburilor și federațiilor sportive, și ai comunității sportive din municipiul Chișinău.

Toți câștigătorii vor fi premiați.

În zilele de 8 și 9 iunie în parcul Alunelul va fi organizat târgul produselor artizanale și locale ucrainești și moldovenești.

La târgul „Mai bun” vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere și să cumpere produse realizate manual, printre care bijuterii și obiecte de artizanat. Acestea sunt create de artizani locali.

Târgul va fi deschid între orele 9.0 și 18.00.

Dacă vrei să ieși din Chișinău, ai putea să mergi la „iProsop”, un festival la acre vei putea să descoperi diversitatea podoabelor artizanale și multi-etnice, reprezentative pentru zona de sud a Moldovei.

Evenimentul va avea loc în satul Selemet, raionul Cimișlia, la circa 55 de kilometri de Chișinău. Festivalul se va desfășura între orele 10.00 și 18.00, unde va fi:
# o expoziție cu vânzare de prosoape;
# ateliere;
# târg de produse artizanale;
# ateliere de țesut.

Costul biletului de intrare este de 30 de lei. Mai multe informații citiți aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md