mozart.jpg
O cataramă de pantof care i-a aparținut lui Wolfgang Amadeus Mozart, păstrată din generație în generație de familia cizmarului faimosului compozitor, a fost vândută luni la licitație pentru suma de 12.500 de euro, informează DPA.

Valoarea tranzacției a fost cu mult peste estimările făcute de casa de licitații Dorotheum, cuprinse între 2.000 și 4.000 de euro.

Cumpărătorul a dorit să nu-și dezvăluie identitatea, potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al casei de licitații pentru DPA.

Colecționarul anonim va primi catarama metalică gravată într-o cutie ornată, însoțită de o scrisoare scrisă de mână, care dovedește autenticitatea obiectului.

Scrisoarea este scrisă de Marie Buehn, stră-strănepoata lui Matthias Knoller, cizmarul vienez care se ocupa de încălțămintea lui Mozart și atestă faptul că obiectul a fost transmis din generație în generație.

Mozart avea nevoie de serviciile meșteșugarilor din Viena nu doar pentru a-și satisface gusturilor sofisticate, ci și pentru a face față stilului său foarte dinamic de interpretare pe scenă.

În primăvara lui 1789, în timpul unui concert pe care compozitorul l-a dirijat în Dresda, un biograf al său povestește că a bătut atât de tare din picior încât i s-a rupt catarama de la pantof.

Preluat de la: diez.md