1500102600090.jpg

Kamila Napora este o tânără bloggeriță din Polonia, care călătorește singură în jurul lumii cu scopul de a descoperi noi țări și locuri, iar impresiile acesteia sunt expuse pe blogul personal. Astfel, tânăra a reușit să cunoască Moldova în timpul călătoriei sale prin Europa.

În ultimul său articol, Kamila își arată disconfortul pe care l-a simțit atunci când a ajuns la Chișinău, dar și problemele cu care s-a confruntat.

„Dacă până acum am crezut că Ungaria și Liechtenstein sunt cele mai plictisitoare țări din Europa, acum mi-am schimbat părerea, Moldova este prima în top. Totuși, speram că Chișinău va produce un efect mai bun asupra mea.”

Petrecându-și în mare parte toată ziua încercând să cunoască Chișinăul, tânăra a rămas profund dezamăgită de arhitectura sovietică a clădirilor și de faptul că nu i-a fost permisă intrarea în Circ, însă a fost impresionată de frumusețea interioară a Catedralei, de arhitectura Teatrului Național de Operă și Balet și al Arcului de Triumf.

„Există case vechi asemănătoare stilului celor din Rusia în secolul al XIX-lea, unele dintre ele cu adevărat uimitoare. Există, de asemenea, spații verzi frumoase, pline de oameni chiar în mijlocul săptămânii. Și există și mai multe localuri extraordinar de plăcute, care sunt versiuni locale Starbucks. Dacă aș fi petrecut mai mult timp în Chișinău, acolo m-ați fi găsit cu siguranță.”

Deși s-ar părea că bloggerița nu a fost deloc impresionată de oraș, aceasta însă consideră că se merită să-ți petreci măcar o zi în capitală.

„Dacă cu adevărat îți place arhitectura socialistă, atmosfera timpurilor vechi și piețele mari în care vei găsi de toate, atunci Chișinău este un oraș ce trebuie văzut. În Moldova nu vei găsi arhitectura frumoasă la orice pas și nu există ceva cu adevărat uimitor în capitală, însă marile vinării ale acestei țări și Transnistria – țara care nu există, acestea merită efortul de a face o vizită.”

CITEȘTE ȘI: Impresiile unei românce după ce a petrecut 24 de ore la Chișinău: „Ca să simt cum trăiesc moldovenii, am trecut prin Piața Centrală” 

Text: Nicoleta Isac

Preluat de la: zugo.md