bpanews_74ba3c27-83f3-48f9-848e-0221a596a5f8_1.jpg
Olga Misik este o tânără din Rusia de 17 ani. Aceasta a citit în fața ofițerilor înarmați Constituția țării, unde este stipulat dreptul oamenilor la întruniri pașnice. Totul s-a întâmplat în timpul protestelor de sâmbătă din Rusia. A doua zi tânăra a fost reținută.

La protestele din weekendul trecut, poliția rusă a arestat peste 1 400 de persoane, care au protestat pentru alegeri libere. Un moment care a ajuns viral în spațiul online este apariția unei tinere care a început a citi în fața ofițerilor înarmați Constituția Federației Ruse. Polițiștii, confuzi, au rămas pe loc. Totuși, tânăra a fost arestată a doua zi, în timp ce mergea la protest, relatează The Independent.

„Am vrut doar să le reamintesc [poliției] că suntem aici cu scopuri pașnice și fără arme. M-am așezat pe teren și am început să citesc drepturile noastre constituționale, specificând că ceea ce se întâmplă aici [poliția care arestează protestatarii] este ilegal”, spune Olga.

Olga a fost reținută a doua zi, acum urmează să apară în fața instanței. Ea este acuzată de participare la un eveniment public care a avut loc fără a fi depusă o cerere în prealabil.

Reamintim că, un număr record de 1371 de persoane au fost reținute weekendul trecut, în urma demonstrațiilor de la Moscova. Protestatarii au ieșit în stradă pentru a contesta eliminarea mai multor candidați independenți la alegerile pentru alegerile din Duma orașului Moscova.

Preluat de la: diez.md