par-cret-acasa.jpg

Trebuie să recunoaştem că noi, femeile, uneori suntem greu de mulţumit. Aşa cum bine ştim ne împărţim în două tabere: femei cu părul drept care-şi doresc un păr ondulat sau, de ce nu, creţ şi femei cu părul creţ care visează la un păr drept. Fac parte din prima categorie şi de-a lungul timpul am încercat numeroase modalităţi de a obţine acest look. Fie am folosit surse de căldură ca placa sau ondulatorul, fie metode alternative ca folia de aluminiu, fâşiile de hârtie, creionul şi, mai nou, paiele de plastic. Am şi scris un material despre această modalitate, pentru că am rămas plăcut surprinsă de rezultat, mai ales că a fost singura metodă care mi-a oferit look-ul mult dorit şi de durată.

De data aceasta am încercat şi o variantă la salon, pentru că nu suntem mereu înzestrate cu răbdare să ne coafăm singure părul şi mai ales, atunci când folosim surse de căldură, nu este indicat să ne coafăm acasă, ci să ne lăsăm pe mâinile unui specialist. Aşadar, am venit la Gett’s şi l-am întâlnit pe Cătălin Trifu, hairstylist, alături de care am discutat despre părul creţ, de la metode de obţinere, până la metode de obţinere a acestui look în condiţii sigure, dar şi care s-a jucat cu părul meu, bineînţeles folosind produsele de styling care să protejeze firul de păr.

Cum obţinem părul creţ, acasă

Ştim că lipsa timpului este cel mai mare duşman al nostru şi, de cele mai multe ori, fie nu ne putem aloca o oră la salon pentru obţinerea unui păr creţ, fie nu stăm prea bine la capitolul buget. Aceste tehnici pot fi adaptate oricărei femei şi, în acest sens, Cătălin Trifu ne explică paşii pe care-i putem urma pentru a obţine look-ul mult dorit, chiar la domiciliu.

<!–

Formul de quiz

–>

”Majoritatea doamnelor, domnişoarelor apelează la ustensile care degajă surse de căldură: placă, ondulator şi aşa mai departe. Acestea nu sunt tocmai indicate, mai ales folosit e acasă fără anumite seruri de protecţie, însă dacă este imperios necesar le putem folosi şi pe acestea. Ceea ce aş recomanda eu pentru acasă este să folosim mult cunoscutele bigudiuri, acum pe Youtube sunt o groază de tutoriale care ne învaţă să ne încreţim părul pe paie, pe fâşii de hârtie sau diverse fâşii de material. Acestea se aplică pe şuviţe foarte mici, se securizează şi se lasă la uscat peste noapte, poate chiar mai mult, după care rezultatul rămâne de văzut. Poate fi un rezultat mai messy, mai wild aşa sau poate fi un rezultat cu nişte bucle perfecte”, explică specialistul.

Ce produse de îngrijire trebuie să folosim înainte şi după coafat

În momentul în care mi-am realizat singură părul creţ, m-am convins că este nevoie de un arsenal de produse şi multă răbdare ca rezultatul să fie perfect şi de lungă durată. Nu este suficient ca părul să fie spălat şi să aplicăm puţin fixativ după, iar Cătălin Trifu ne menţionează ”o listă” de produse pe care trebuie să le avem la îndemână.

”Este indicat să folosim o spumă ca acea coafură să ţină mai mult, mai ales dacă avem un fir de păr subţire, mai sunt diverse geluri, creme care ne aută în coafarea părului, iar la final fixativ, pentru a menţine această coafură, aplicat ori de câte ori este nevoie. Ideea este să nu folosim nici produse în exces, ca nici prin produse să nu agresăm neapărat părul”, explică hairstylistul.

Mai ales dacă vorbim de părul creţ natural, specialistul recomandă şi folosirea tratamentelor adecvate.

”Părul creţ natural trebuie hidratat în permanenţă, pentru că părul creţ prin definiţie este un păr uscat, iar sebumul de pe scalp nu ajunge întotdeauna pe întreaga lungime a firului de păr ca la părul drept”, menţionează specialistul.

Preluat de la: csid.ro