http___cdn.cnn_.com_cnnnext_dam_assets_220316021044-mount-taranaki-nz-tourists-06222021.jpg
După doi ani de menținere a unor stricte restricții, inclusiv închiderea frontierei de stat, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, guvernul din Noua Zeelandă a anunțat, miercuri, 16 martie 2022, redeschiderea hotarelor țării pentru turiștii internaționali începând cu data de 2 mai a anului curent, informează CNN.

Conform rețelei americane de televiziune, prioritate vor avea turiștii australieni care reprezentau, până la începutul pandemiei, 40 % din totalul sosirilor în țară. Astfel, turiștii din Australia vor beneficia de intrări în țara din Oceania începând chiar cu 13 aprilie 2022.

De asemenea, turiștii din Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Japonia, Germania, Coreea de Sud și Singapore vor putea călători fără vize. Persoanele care dețin viză de călătorie la fel vor putea intra în Noua Zeelandă fără restricții.

CNN menționează că anularea restricțiilor legate de COVID-19 și redeschiderea frontierelor de stat pentru turiști fac parte din eforturile guvernului de a accelera economia țării care a avut de suferit în perioada pandemiei de coronavirus. Declarația a fost oferită de prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern. Aceasta a mai confirmat că, inițial, redeschiderea hotarelor s-a plănuit a fi realizată până în iulie 2022, dar a fost reprogramată în contextul ameliorării situației pandemice din lume.

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Preluat de la: diez.md