1496397928612.jpg

Când prognozele meteo arată din ce în ce mai multe grade cu plus, unica metodă de a te răcori este să te bucuri de o îngheţată rece. Pentru a te delecta din plin, încearcă să o faci chiar tu! Nu vei avea nevoie de maşinării complicate, ci doar de ingredientele pe care le ai prin casă şi de aceste 5 reţete.

Lapte şi frişcă. Pune laptele condensat în frigider, pentru a-l păstra rece. Bate frişca într-un mixer până când se formează vârfuri rigide.

Redu puțin viteza și toarnă laptele condensat în friţcă. (Dacă doreşti, amestecă cu extract de vanilie). Apoi, măreşte viteza până când amestecul este gros. Îngheaţă amestecul pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte înainte de a mânca.

Biscuiţei şi îngheţată. Amestecă frişca şi laptele condensat într-un bol, până devine o masă omogenă. Mărunţeşte biscuiţii şi adaugă-i la amestecul de mai sus. Lasă să se întărească pentru 2-3 ore pentru a-l servi ca mousse sau pentru 6-7 ore pentru a se delecta cu o îngheţată.

Îngheţată de caramel, Vei avea nevoie de 4 pahare de frişcă, 12 linguri de lapte condesat, 3 linguri de pudră de cacao, biscuiţi mărunţiţi, caramel.

Într-un castron mare, adăugă frişca, laptele condensat și pudra de cacao și biciuiți până se formează masă omogenă. Adăugă biscuiţii și amestecă ușor pentru a le combina. Adăugă caramel și pliază ușor, având grijă să nu se încorporeze complet în amestec.

Transferă amestecul într-o tavă de copt și îngheaţă-l timp de 3-4 ore.

Ciocolată în pahar. Ai nevoie de 2 pahare de lapte, 2 linguri de praf de cacao, 5+ linguri de zahăr (adaugă mai mult, dacă îţi place dulcele), 1 linguriţă de esenţă de vanilie, 1 pahar de frişcă, cireşe şi nuci.

Amestecă cacao, zahărul şi jumătate de pahar de lapte.

Încălzeşte restul laptelui și, când vine vorba de fierbere, adăugă amestecul de cremă și adu-l din nou la fiert, amestecând continuu. Când fierbe, pune la foc mic şi fierbe timp de o jumătate de minut, opreşte căldura și lăsați să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, amestecă masa cu vanilie și transferă într-un recipient cu un capac.

Îngheaţă până aproape se întăreşte, scoate și bate într-un blender și pune-l înapoi în congelator în același recipient. Capacul trebuie întotdeauna închis, deoarece acest lucru evită formarea cristalelor.

Se amestecă încă o dată când este aproape întărită, apoi pusă din nou în congelator.

Înfrumuseţează cu nuci şi/sau cireşe.

Îngheţată de mentă. Ai nevoie de 1 pahar de lapte fiert,  1pahar de frunze de mentă, 7 linguri de zahăr, frişcă, ciocolată.

Amestecă laptele fiert cu frunzele mărunţite de mentă şi cu zahărul. Pune amestecul la fiert până zahărul se dezolvă complet. Treci amestecul printr-o sită, pentru a înlătura frunzele de mentă. Dacă laptelui îi apare o nuanţă verde, nu te speria, înseamnă că a fost extrasă bine esenţa de mentă. Adaugă un pahar de frişcă şi bate amestecul până devine masă omogenă.

Mărunţeşte ciocolata şi adaugă la amestecul de mai sus. Plasează masa în congelator până se întăreşte.

 Adună-ţi prietenii şi bucură-te de căldurile verii cu un mic adaos de răceală dulce!

Text: Liuba Țobenco

Preluat de la: Zugo.md