moșul-920x412-1.jpeg
În această noapte a fost dat startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. Începând cu 24 decembrie, ora 10 dimineața, Moș Crăciun a pornit la drum și a reușit să ofere peste șapte miliarde de cadouri. În aventura sa, Moșul a trecut și prin Moldova.

Până la momentul în care vor deschide cadourile, copiii și adulții pot să urmărească călătoria lui Moș Crăciun în întreaga lume cu ajutorul Comandamentului pentru Apărare Aerospațială Nord-Americană (NORAD) și a Google Earth. Folosind unul dintre cele două trackere ale lui Moș Crăciun, internauții pot vedea în timp real cât mai este până când Moș Crăciun va ajunge la locuințele lor și orice alte informații ar vrea să știe despre minunata călătorie.

VEZI aici traseul lui Moș Crăciun pe NORAD 

VEZI aici traseul lui Moș Crăciun pe Google

Cum a început această tradiție? În ajunul Crăciunului din 1955, colonelul Harry Shoup a răspuns unui apel pe linia secretă a instituției. Spre surprinderea lui, la celălalt capăt al telefonului era un copil care a găsit într-un ziar un anunț la un magazin cu jucării de Crăciun numărul NORAD, tipărit din greșeală.

Colonelul Shoup, numit „Santa Colonel”, mai târziu a primit mai multe apeluri în acea noapte de la alți copii, toți căutând locația lui Moș Crăciun. La fiecare apel, el și ceilalți angajați care răspundeau la telefoane i-au anunțat pe copii despre locația exactă a Moșului. În anii care au urmat a continuat tradiția. în Ajunul Crăciunului NORAD a continuat să-i țină la curent pe copii cu locația lui Moș Crăciun. În 1997, copiii de pe tot globul au reușit să urmărească călătoria de livrare online a cadourilor.

Preluat de la: diez.md