Android-İnternet-Paketi-Kullanımını-Azaltmak-8.jpg
Potrivit unui studiu, elaborat de Top Dollar – Insights Financial Hub, un centru de studii financiare, Moldova se plasează printre primele zece țări ale lumii cu cele mai bune prețuri la internet mobil, raport cu parametrii lui de calitate. Pentru a determina aceasta, s-a luat în calcul costul și viteza datelor mobile, prețul pentru 1GB, dar și venitul pe cap de locuitor al țării.

Pe primul loc s-a situat Israelul, cu cel mai avantajos preț de 0,01 dolari pe megabit pe secundă la descărcare. China s-a clasat pe locul doi cu 0,03 dolari, urmată de Australia, Italia, Franța și Kârgâzstan cu 0,06 dolari. Prețurile din Kuweit și Fiji sunt de 0,07 USD, transmite IPN.

Moldova este pe locul nouă (0,08 USD), iar clasamentul primilor zece îl încheie  Danemarca cu 0,09 USD.

Atrăgând atenția la „greii lumii”, sursa arată că SUA ocupă locul 67 cu 0,41 dolari pentru 10 GB de date cu un Mbps de viteză la descărcare. Statele Unite se situează pe locul 20 în ceea ce privește accesibilitatea la internet, solicitând 0,72 la sută din salariul mediu lunar pentru un pachet de date de 20 GB.

<!–

–> <!–

–>

De cealaltă parte a clasamentului, cu cel mai problematic internet mobil din punct de vedere al raportului cost/calitate, se situează Namibia cu 11,36 dolari pentru un pachet mediu de date. Studiul precizează că Namibia are cei mai proști indicatori din cauza vitezei lente raportate la costurile ridicate ale datelor. Urmează Siria cu 3,2 dolari, Cuba cu 2,82 dolari, Panama cu 2,34 dolari și Tadjikistan cu 1,89 dolari.

Preluat de la: diez.md