Moldova.jpg
Moldova a intrat în competiția globală a filmelor turistice CIFFT (Comitetul Internațional al Festivalurilor de Filme Turistice) pentru a obține titlul de cel mai bun film turistic din lume. La competiție au fost înregistrate un set de videouri turistice sub denumirea „MOLDOVA – Descoperă căile vieții”.

Setul este alcătuit din opt videouri promoționale (vinării, pensiuni, destinații turistice) care au fost elaborate pe parcursul anului 2021 de către ANTRIM și Agenția de Investiții pentru a fi plasate pe portalul național turistic www.360.moldova.travel

Setul de videoclipuri promoționale are un scop bine definit: să promoveze Moldova drept  destinație turistică atractivă, prezentând ofertele sale turistice și experiențele imersive, pline de conexiune cu natura, cu mâncare tradițională și vinuri de calitate. 

Pe tot parcursul anului, setul de video-uri „MOLDOVA – Descoperă căile vieții”  va fi rulat la festivaluri internaționale și va aduce recunoaștere țării ca și destinație turistică sustenabilă.

Anual, Circuitul CIFFT reunește cele mai bune videouri de promovare din lume într-o competiție remarcabilă pentru a identifica și recompensa cele mai bune spoturi video pentru destinații turistice, produse și servicii, premiate la „Festival of Festivals”, Premiile World Tourism Film Awards, celebrate în València, Spania.

Pe tot parcursul anului, lucrările înscrise participă la festivaluri răspândite în întreaga lume. În fiecare etapă a circuitului, producția este evaluată de un juriu internațional care va decide câștigătorii.

Premiile obținute pe parcursul fiecărei etape vor fi transformate în puncte care acordă acces la listele  CIFFT Rankings, stabilind, la sfârșitul fiecărui an, cele mai bune filme turistice din lume în cinci categorii tematice: destinații turistice, orașe, regiuni, țări, produse turistice și servicii turistice.

Competiția din 2022 a inclus peste 4 000 de videoclipuri din 90 de țări. Printre câștigători se numără Qatar Tourism, Madrid Destino, Turismo Andalucía, Biroul de Convenții din Ungaria, Business Iceland, Lituania Travel, Uganda Tourism Board, și Turism Australia, printre altele.

Preluat de la: diez.md