BeFunky-collage-9-1.jpg

Recent, în Republica Moldova s-a desfășurat un eveniment cultural, organizat de Școala Internațională de Performanță în Artă Vocală „Talents by Rodica Roșioru”, în colaborare cu maestrul Constantin Moscovici. Concursul, intitutal Radiant Ray of music, este la prima ediție desfășurată în regim off-line. În cadrul competiției, tânăra Evelina Rusu a reușit să obțină marele premiu, în urma a două prestații care i-au garantat un loc pe podium.

Concursul a avut un juriu venit din mai multe țări, artiști consacrați, personalități notorii din România precum: Luminița Anghel, interpreta Tamara Gverdtsiteli din Georgia, maestrul Oleg Baraliuc, compozitorul Marian Stârcea și Aliona Triboi. În cadrul competiției au participat copii din 10 țări aleși în urma unei preselecții, care a avut loc în această primăvară.


Sursă: Facebook/Evelina Rusu

Sursă: Facebook/Evelina Rusu

Evelina Rusu a câștigat Junior Grand-Prix-ul la concursul internațional de muzică. În prima zi a interpretat „Tandra și dulcea mea fiară”, melodia renumitului compozitor Eugen Doga. În cea de-a doua zi, Evelina a cântat o piesă în limba ucrainenă.

„Toate reușitele mele, de până acum, se bazează pe muncă, talent, voință, perseverență și multă dăruire. Sunt onorată și mândră de acest premiu. Am pregătit aceste piese și am muncit cu mult suflet, iar rezultatele mă bucură foarte mult. Mai cu seamă, când ești apreciată de adevărații profesioniști în domeniu. Sunt mândră că am cea mai bună profesoară, Rodica Roșioru, căreia îi mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce am realizat și vom realiza împreună”, menționează Evelina.


Sursă: Facebook/Evelina Rusu

Sursă: Facebook/Evelina Rusu

Evelina este câștigătoarea mai multor concursuri internaționale din Germania, Malta, Slovenia, Italia, România, Macedonia, Bulgaria. De asemenea, este finalista mai multor proiecte televizate, printre care Next Star România, Ring Star și altele.


În anul 2019, Evelina Rusu a devenit cea mai tânără câștigătoare a Festivalului Internațional de muzică Bled Golden Microphone din Slovenia.

Preluat de la: diez.md