Moldova-la-OFFF-Barcelona.jpg

În acest an, pentru prima oară, Republica Moldova a participat la prestigiosul Festival Internațional OFFF Barcelona, care reprezintă o platformă importantă pentru promovarea artei digitale, designului și tehnologiei inovatoare.

Pe lângă prezența remarcabilă a standului de țară din zona de Market, miile de vizitatori au rămas impresionați și de instalația „Road Signs of Tomorrow”, realizată de Constantin Șarcov, agenția Piko Creative, și amplasată chiar în epicentrul festivalului.

„Prezența și participarea Moldovei la un eveniment de o asemenea anvergură reprezintă un salt enorm pentru poziționarea țării pe arena globală a industriilor creative. Mai mult decât atât, debutul Moldovei la acest festival a confirmat angajamentul nostru de a promova și de a sprijini dezvoltarea continuă a sectorului creativ, oferindu-le o doză de încredere și celor peste 2 500 de entități creative din țară”, menționează reprezentanții Artcor.

Printre obiectivele cheie ale participării la OFFF se regăsesc:
# promovarea infrastructurii și a potențialului creativ;
# susținerea artiștilor locali și expunerea produselor realizate de către ei pe piața internațională.

Republica Moldova a dorit să-și exprime deschiderea către colaborări și parteneriate internaționale, accesând noi piețe și oportunități de creștere profesională. În plus, beneficiile pentru industria creativă locală se manifestă prin stimularea inovației și atragerea investițiilor, consolidând astfel dezvoltarea durabilă a acestui sector vibrant”, specifică reprezentanții Artcor.

Standul Moldovei a fost creat în colaborarea dintre designerul de produs Mihai Stamati și designera grafică Veronica Belous. Acesta s-a evidențiat din punct de vedere estetic și a atras sute de vizitatori prezenți la festival.

Printre cei care au contribuit la succesul standului se numără și producătorii locali, care au reușit să completeze standul cu o varietate bogată de obiecte de design: cărți, notebooks, postere, ilustrații, stickere, puzzle, jucării, bijuterii, sacouri, tricouri personalizate, torbe, obiecte cu realitate augmentată integrată etc.

La festival au participat branduri precum:
# Recycline;
# Flori de Mai;
# Helga Wigandt Store;
# Casa Imago;
# Sticlete;
# Gramatschii Design Studio;
# Gugugaga Toys;
# alte talente locale:
— Ciprian-Rafael Raețchi;
— Oxana Capatina;
— Zinaida Capatina;
— Vladimir Grossu;
— Nina Cuzmenco;
— Anastasia și Alexandr Cucereavii;
— Masha Gross;
— Vasiluța Vasilake.

Anul acesta, cu peste 5 000 de vizitatori din 85 de țări și peste 100 de speakeri, OFFF Barcelona a reprezentat o oportunitate unică de networking și inspirație pentru participanții din Moldova.

Preluat de la: diez.md