preparare-espresso-pexels-los-muertos-crew.jpg

Cafeaua are gust amar în ultima vreme? Scapă de acumulările de cafea cu această metodă rapidă şi uşoară de curăţare a aparatului de cafea cu oţet alb.

Un studiu realizat de NSF International menţionează aparatele de cafea drept al cincilea loc cel mai murdar dintr-o gospodărie, jumătate din recipientele testate conţinând mucegai.

Aceste organisme pot provoca reacţii alergice sau chiar infecţii, astfel încât, fără o curăţare adecvată, chiar şi aparatul de cafea ne poate îmbolnăvi.

Amestecă o parte de oțet alb cu două părți de apă într-un recipient (cantitatea exactă de soluție depinde de cât de mare este espressorul tău, dar, în general, un amestec de 250 ml de oțet și 500 ml de apă ar fi suficient).

Demontează componentele care pot fi îndepărtate și care intră în contact cu apă, precum filtrul, sită sau suportul pentru cafea, și lasă-le în soluția obținută aproximativ 30 de minute.

Umple rezervorul de apă al espressorului cu soluția de curățare, iar mai apoi pornește aparatul și permite-i acesteia să treacă prin cicluri complete de preparare a cafelei (asigura-te că lași espressorul să se oprească pentru câteva minute după fiecare ciclu, pentru a acționa în interior).

După aceea, clătește aparatul de cafea de mai multe ori cu apă curată și asigura-te că îndepărtezi complet soluția și reziduurile.

Folosește o cârpă moale și umedă pentru a șterge exteriorul espressorului.

Principalul motiv pentru a curăța espressorul de cafea este, desigur, menținerea unui nivel de igienă optim, asigurând un mediu sigur pentru prepararea cafelei și reducând riscul de contaminare.

Aparatul poate reprezenta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, mai ales dacă nu este curățat în mod regulat sau corespunzător, conform indicațiilor recomandate în acest sens.

Citește și: 10 locuri și accesorii din casă pe care să nu le uiți când faci curățenie

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro