kiuiron.jpg
Poliția l-a reținut pe mitropolitul Serafim de Kythira al Greciei pentru că a încălcat restricțiile impuse de autorități, cu privire la interzicerea oficializării slujbelor în biserici din cauza riscului de răspândire a pandemiei de COVID-19.

Astfel, în data de 20 martie, mitropolitul a deschis Catedrala Răstignirea lui Hristos de pe insula Kythira și a invitat credincioșii la slujbă.

Iar pe 21 martie, mitropolitul Serafim a fost arestat pe motiv că nu a ținut cont de interdicția Guvernului Greciei de a se mai sluji în bisericile elene până în data de 30 martie.

Ajuns la secția de poliție, mitropolitul a declarat oamenilor legii că nu a primit indicații de la arhiepiscopul Atenei și a întregii Grecii, Ieronim, privind interzicerea oficierii slujbelor religioase, scrie Vimaorthodoxias.

După ce au încheiat procesul verbal, oamenii legii l-au eliberat pe mitropolit, nu înainte de a-l avertiza că în caz că situația se va repeta, acesta va fi acționat în judecată.

Amintim că Mitropolia Moldovei a luat decizia de a nu suspenda activitatea bisericilor în perioada epidemiei cu coronavirus, care contravine Hotărârii nr. 7 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, emisă de Comisia națională extraordinară de sănătate publică pe 13 martie.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md