MzQ3ZjA3MDM2ODk4ODBhNWY3ZTY3MjFhNDRj.thumb_.jpg
Capitala Rusiei trebuie mutată în Siberia, unde, de asemenea, urmează să fie construite cinci mari centre industriale și științifice, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Nu este prima oară când înaltul oficial vine cu această propunere.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri cu cercetătorii de la filiala din Siberia a Academiei ruse de Știință. Este nevoie de „trei, sau mai bine cinci” centre cu o populație de 300-500 de mii locuitori sau chiar un milion pentru dezvoltarea Siberiei, transmite Digi24.

„Și nu doar să construim un oraș și să mutăm capitala aici, dar să-l construim cu o direcție foarte precisă către o ramură de activitate sau alta”, a mai spus Șoigu.

Serghei Șoigu, al cărui nume a apărut în unele publicații drept un succesor acceptabil al lui Vladimir Putin și singurul ministru care a rămas în funcție pe durata mandatelor lui Putin, vede această soluție și ca parte a planului de a aborda problema suprapopulării Moscovei.

<!–

–> <!–

–>

Putin nu arătat sprijin pentru această idee, dar în urmă cu două luni a permis câtorva agenții naționale și birouri ale unor mari companii de stat să se mute în afara Moscovei.

Preluat de la: diez.md